Obrovský slalom vo Val d'Isere pre Odermatta, Adam Žampa bol blízko druhému kolu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrovský slalom vo Val d'Isere pre Odermatta, Adam Žampa bol blízko druhému kolu

Aktualizované
Adam Žampa so štartovým číslom 48 skončil na 35. priečke.
Adam Žampa so štartovým číslom 48 skončil na 35. priečke.Profimedia
Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt (26) triumfoval v prvom obrovskom slalome sezóny Svetového pohára. Vo francúzskom Val d'Isere vyhral tretíkrát po sebe, na druhého v poradí Marca Schwarza (28) z Rakúska mal napriek chybe náskok 0,98 s. Tretie miesto obsadil so stratou 1,32 s Joan Verdú (28), ktorý dosiahol historický výsledok pre Andorru.

Odermatt triumfoval v 1. kole po tom, čo mal na druhého v poradí Nóra Henrika Kristoffersena náskok 65 stotín sekundy. Tomu nevyšlo druhé kolo a rovnako ako tretí Švajčiar Louc Meillard sa nevyhol chybe. Z nej vyťažili Schwarz a Verdú, ktorí na pódiu doplnili Odermatta.

Švajčiar mal výborný štart do druhej jazdy, na oboch medzičasoch prekonal dovtedajšieho lídra Schwarza. Potom sa síce nevyhol chybe, po ktorej takmer nevošiel do bránky, no situáciu zvládol a stratené stotiny sekundy ho napokon nepripravili o víťazstvo. Naopak, dosiahol ho s pomerne jednoznačným náskokom. Pre Odermatta to bolo 15. víťazstvo v obrovskom slalome SP.

Do druhého kola sa neprebojoval ani jeden zo slovenských bratov Žampovcov. Andreas vyštartoval s číslom 44, no do cieľa sa nedostal po tom, čo spadol po druhom medzičase. Prvú jazdu nedokončilo celkovo 22 lyžiarov.

Adam mal v cieli stratu 5,51 s a po dojazde figuroval na postupovej 28. pozícii, no napokon sa do prvej tridsiatky nevošiel, keď skončil na 35. mieste. Druhé kolo, ktoré je na programe od 13:00, mu ušlo o 36 stotín sekundy.

SP - obrovský slalom, Val d'Isere:

1. Marco Odermatt (Švajč.) 2:13,93 min, 

2. Marco Schwarz (Rak.) +0,98 s,

3. Joan Verdu (And.) +1,32,

4. Filip Žubčič (Chorv.) +1,44,

5. Alexis Pinturault (Fr.) +1,50