Chiefs zastavili rozbehnutých Ravens, v Super Bowle ich čaká San Francisco

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chiefs zastavili rozbehnutých Ravens, v Super Bowle ich čaká San Francisco
Kansas je v Super Bowle už štvrtý raz za ostatných päť rokov.
Kansas je v Super Bowle už štvrtý raz za ostatných päť rokov.Profimedia
Kansas City Chiefs sa druhýkrát po sebe dostal do Super Bowlu, keď vyradili Baltimore Ravens. Ich súperom bude San Francisco 49ers, ktoré postúpilo cez Detroit Lions.

Finále AFC

Baltimore Ravens - Kansas City Chiefs 10:17

Chiefs sa dostali do Super Bowlu druhýkrát po sebe, pričom v ňom budú hneď štvrtý raz z ostatných piatich ročníkov. Dvakrát ho vyhral. Aj keď favoritom bol víťaz konferencie AFC, tak Mahomes potvrdil, že napriek horšej základnej časti ho nikdy nemôžete odpisovať. Baltimore však stratil stretnutie vlastnými chybami. Domáci rozohrávač Jackson v prvom polčase skompletizoval iba päť úspešných prihrávok.

Následne Flowers predviedol v end zóne fumble, ktorý zachytili Chiefs. Keď sa mužstvo potrebovalo nakopnúť, Jackson predviedol krásny pas pre Flowersa, ktorý sa dostal tesne pred end zónu, ale školáckou chybou si vyslúžil penalizáciu a Ravens vyťažili iba field gól. V závere prišlo interception a bolo po zápase.

Finále NFC

San Francisco 49ers - Detroit Lions 34:31

Tohtoročný Super Bowl prinesie odvetu z roku 2020, keď sa proti sebe postavili Kansas a San Francisco, pričom sa tešil prvý menovaný tím.

Na Levi's Stadium to bol v nedeľu súboj plný obratov. Lepšie začal Detroit, ktorý po polčase viedol 24:7. Ťažil hlavne z behovej hry, keďže sa presadili obaja running beci Montgomery a Gibbs. Domácim sa podarilo streliť len jeden touchdown prostredníctvom Christiana McCaffreyho.

Lions vstupovali do druhého dejstva s výrazným náskokom, avšak straty v defenzíve ich stáli postup. 49ers okamžite ukázali, čo bude riešením - veľmi tvrdá obrana a klinický útok. Začalo sa veľké predstavenie. Na 28-yardovej línii súpera prišli hostia o loptu a Aiyuk touchdownom našiel nádej pre svoj tím. Vzápätí prišiel fumble od nováčika Gibbsa, z čoho svoj druhý touchdown vyťažil McCaffrey a bolo to len o jedno skórovanie.

Tri minúty pred koncom sa tréner Campbell rozhodol hrať štvrtý down, ale Goff nenašiel prihrávkou spoluhráčov. Na loptu sa dostalo San Francisco a Mitchell poslal 49ers do vedenia o desať bodov. Williams znižoval veľmi neskoro. Kalifornský tím sa dostal do ôsmeho Super Bowlu, päťkrát ho vyhral. Ak by sa tešil aj tentoraz, stal by sa so šiestimi úspechmi spoločne s Patriots a Steelers najlepším tímom histórie.

Super Bowl LVIII sa uskutoční o dva týždne, v nedeľu 11. februára, na štadióne Allegiant v Las Vegas v Nevade. Výkop zápasu medzi Kansas City Chiefs a San Francisco 49ers je o 18:30 miestneho času (v pondelok o 00:30 SEČ).