Lamar Jackson sa stal najlepšie plateným hráčom histórie NFL, zarobí 260 miliónov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lamar Jackson sa stal najlepšie plateným hráčom histórie NFL, zarobí 260 miliónov

Dostane Jackson svoj Baltimore až do Super Bowlu?
Dostane Jackson svoj Baltimore až do Super Bowlu?Profimedia
Špekulácie ohľadom quarterbacka Lamara Jacksona (26) sú ukončené. Hviezdny rozohrávač podpísal novú päťročnú zmluvu s Baltimore Ravens v celkovej hodnote 260 miliónov amerických dolárov, čo z neho robí najlepšie plateného hráča v histórii NFL.

Jackson prekonal aj Jalena Hurtsa. Ten dostal od Philadelphie Eagles novú päťročnú zmluvu za 255 miliónov dolárov. Ravens sa so svojou oporou dlho rozprávali o budúcnosti, ale až do tohto týždňa nevedeli strany nájsť dohodu.

Produkt univerzity v Louisville bol draftovaný v roku 2018 z celkového 32. miesta. Prvú sezónu zväčša presedel na sideline, ale od ročníka 2019 sa stal hviezdou. Hneď získal cenu pre najužitočnejšieho hráča NFL, k čomu výrazne prispelo jeho 36 touchdownov.

Množstvo yardov, no aj zranenia

Počas kariéry v profilige zaznamenal doposiaľ 12 209 nahádzaných yardov pre 101 touchdownov. Ďalších 4 437 yardov pridal behmi, prinieslo mu to 24 skórovaní. Jackson je známy tým, že dokáže sám robiť defenzívam veľké problémy a niekedy v podstate hrá ako running back.

Aj preto drží rekord medzi quarterbekmi v počte získaných behových yardov za jeden ročník. V roku 2019 ich nazbieral až 1 206. Na druhej strane to vedie k zraneniam, pre ktoré vynechal počas posledných dvoch sezón desať zápasov. Posledné dva duely ho tréneri nechali iba na lavičke.