Ancelotti prehru neprijal, Barcelona podľa neho vyhrala nezaslúžene

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti prehru neprijal, Barcelona podľa neho vyhrala nezaslúžene

Carlo Ancelotti sa s prehrou vyrovnával ťažko.
Carlo Ancelotti sa s prehrou vyrovnával ťažko.Profimedia
V prvom semifinálovom zápase Španielskeho pohára boli v El Clásicu úspešnejší futbalisti Barcelony, ktorí si z ihriska Realu Madrid odniesli najtesnejšie víťazstvo 1:0. Jediný gól zápasu padol po nešťastnom teči brániaceho Édera Militão (25) v 26. minúte.

Vyhliadky Barcelony boli pred začiatkom duelu pomerne nepriaznivé. Minulý týždeň vypadli z Európskej ligy po prehre s Manchestrom United 1:2 a cez víkend ich prvýkrát v histórii zdolala v ligovom zápase Almería 1:0. V súboji na madridskom Santiago Bernabéu im tiež chýbala trojica kľúčových hráčov – najlepší strelec Robert Lewandowski, stredopoliar Pedri a krídelník Ousmane Dembélé. Naopak, 34-ročný pilier stredu poľa Sergio Busquets absolvoval už svoj 46. duel v El Clásicu, čím vytvoril nový rekord a v štatistike predbehol Sergia Ramosa i Lionela Messiho.

Problémy "Blaugranas" sa odrazili aj v štatistikách. Domáci mali lepšie držanie lopty (65:35) a Barcelončanov prestrieľali 13:4, no na bránu nemeckého brankára Marca-Andreho ter Stegena nedokázali vystreliť ani raz. "Bola to hra, akú sme si predstavovali, no nie s týmto výsledkom. Ale dáva nám to sebavedomie do druhého zápasu. Nenechali sme Barcelonu robiť to, čo chcela. To je pre nás dobré a na Camp Nou to len musíme zopakovať," uviedol po zápase tréner Realu Carlo Ancelotti.

Podľa neho si Katalánci výhru nezaslúžili. "Nie, to je jasné. Mali sme šance a myslím si, že to bol jeden z najlepších duelov Madridu, čo sa týka pressingu. Ich spôsob hry bol trochu zvláštny, ale veľa sa naučili. V defenzíve je to veľmi slušný tím," citovali médiá talianskeho trénera.

Xavi: Takto sme hrať nechceli

Napriek sedembodovému náskoku Barcelony v španielskej La Lige viacerí pred štvrtkovým El Clásicom favorizovali Real Madrid. Výnimkou nebol ani tréner Xavi Hernández. "Dnes nad nami dominovali s loptou, ale v hre sú aj iné aspekty. Niekedy vás súper jednoducho núti k bráneniu. Je ťažké zobrať loptu Kroosovi či Modričovi, no obrana je súčasťou hry," reagoval po víťazstve španielsky kouč.

Napriek víťazstvu zdôraznil, že podobným štýlom hrať nechceli. "Chceli sme si vytvoriť viac šancí. Musíme sa zlepšiť v držaní lopty. Nemôžeme súperovi dopriať takú dominanciu," uzavrel Xavi. Odvetný zápas je na programe 5. apríla v Barcelone.