Udalosti La Ligy: Frustrovaný Vinícius, osembodový náskok Barcelony

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti La Ligy: Frustrovaný Vinícius, osembodový náskok Barcelony

Vinícius proti Malorke získal penaltu, ale s defenzívou si nevedel dať rady.
Vinícius proti Malorke získal penaltu, ale s defenzívou si nevedel dať rady.AFP
Real Madrid prekvapivo prehral proti Malorke a po víťazstve Barcelony sa jej náskok na čele zvýšil už na osem bodov.

"Biely balet" síce nedávno vyhral na San Mamés proti Bilbau a takisto vyradil Villarreal z Copa del Rey, ale naďalej sa prejavujú problémy v defenzíve, kde má mužstvo veľa zranení. K tým sa pridal aj Thibaut Courtois, ktorý vypadol na rozcvičke a príde aj o MS klubov. Obrana zase raz neudržala čisté konto.

Ofenzíva má ďalšieho zraneného hráča, kapitána Karima Benzemu. Carlo Ancelotti tak musel použiť aj Mariana, ktorému vôbec neverí a v podstate ho od začiatku minulého ročníka poriadne nepostavil. Práve on mal najväčšiu šancu, prestrelil bránku. Ak teda nepočítame zahodenú penaltu Marca Asensia. Jeho zlyhanie proti materskému klubu stálo Real aspoň jeden bod.

Malorka dokázala zvládnuť zápas hlavne po mentálnej stránke. Jej hráči sa dostali do hlavy najväčšej ofenzívnej hviezdy a Vinícius sa viac ako hre venoval všetkému ostatnému na čele so sťažovaním sa. Frustráciu preniesol aj na spoluhráčov. Dokopy bol faulovaný až desaťkrát, celkovo domáci išli za hranicu pravidiel v 29 prípadoch. Koniec koncov, slávilo to úspech.

Na druhej strane je Barcelona a jej pevná defenzíva. Marc-André ter Stegen udržal čisté konto už v pätnástich prípadoch. Ani zranenie Dembélého neoslabilo útočné rady, nakoľko skvelý výkon podal Raphinha. Brazílčan sa znova dostáva do skvelej formy. Proti Seville jeden gól strelil a na ďalší prihral. Xavi kráča s "Blaugranas" k majstrovskému titulu, osembodový náskok je poriadne vysoký. Takisto sa vyníma len sedem inkasovaných gólov.

Hráč kola

Pere Milla z Elche strelil pri prvej ligovej výhre svojho tímu v sezóne hetrik. Zažiaril ale aj Oihan Sancet, útočník Bilbaa sa takisto postaral o tri zásahy a to v piatkovej predohrávke proti Cádizu, takže toto ocenenie ide jemu.

Najkrajší gól

Autorom najkrajšieho zásahu 20. kola španielskej La Ligy je Gabriel Veiga z Celty Vigo. Celkovo dvomi gólmi pomohol v prestrelke k výhre svojho tímu nad Betisom 4:3.