Španieli mali v januári siestu, snažilo sa Atlético a tímy bojujúce o záchranu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Španieli mali v januári siestu, snažilo sa Atlético a tímy bojujúce o záchranu
Depay bol najznámejším hráčom, ktorý zmenil dres v španielskej La Lige.
Depay bol najznámejším hráčom, ktorý zmenil dres v španielskej La Lige. Profimedia
Januárové prestupové okno v španielskej La Lige výrazne zaostalo za minulými rokmi a v porovnaní s obrovskými sumami v Premier League bolo prakticky nulové.

Real Madrid tradične počas sezóny nenakupuje, nič sa na tom nezmenilo ani teraz. Napriek tomu, že fanúšikovia volali po vystužení tímu, nestalo sa tak. Aktuálna sezóna nie je pre "biely balet" ideálna. Konkurencia pre Karima Benzemu neprišla a ani posila na kraj defenzívy, kde mužstvo tlačí topánka. Vedenie "Los Blancos" odmietlo aj Joaa Cancela, ktorý mu bol ponúknutý na šesťmesačné hosťovanie.

FC Barcelona mala zálusk na jedného hráča. Tým je mladý americký obranca Julian Araújo z LA Galaxy. Prestup nestihli Katalánčania zaregistrovať včas, potrebné detaily sa dotiahli osemnásť sekúnd po polnoci. Z kádra odišiel Memhpis Depay za tri milióny do Atlética Madrid a obranca Héctor Bellerín bude hosťovať v Sportingu Lisabon.

Práve spomínané Atlético bolo z popredných klubov jediným výraznejším hráčom na prestupovom trhu. Holandský útočník bol reakciou na odchod Joaa Félixa, ktorý po dlhých špekuláciách posilnil Chelsea v rámci šesťmesačného hosťovania. "Atleti" si vďaka tomu polepšili o viac ako desať miliónov eur.

Pravý kraj defenzívy posilnil Matt Doherty, z Tottenhamu dorazil zadarmo. Stal sa prvým Írom v histórii Madridčanov. Brazílsky stopér Felipe je hráčom Nottinghamu Forest, zatiaľ čo útočník Matheus Cunha už v úvode prestupového obdobia zamieril do Wolverhamptonu Wanderers v rámci hosťovania.

Ander Herrera od začiatku sezóny hosťoval v Athleticu Bilbao z PSG. Oba kluby sa dohodli na trvalom prestupe. Espanyol si uvedomuje, že je namočený do boja o záchranu, preto investoval osem miliónov eur do mexického stopéra Césara Montesa. Ten patril medzi hviezdy tamojšej súťaže.

Ďalší bek Ronaël Pierre-Gabriel hosťuje z Mainzu, záložník Denis Suárez prišiel na šesť mesiacov zo Celty Vigo a brankár Fernando Pacheco má vyriešiť nejasnú otázku jednotky medzi tromi žrďami. Za zmienku stojí tiež prísľub do budúcnosti José Gragera. Barcelonský tím patril takisto k malej hŕstke aktívnych.

Šesť akvizícii získal osemnásty Cádiz, z nich sú známejšími menami Sergi Guardiola, Jorge Meré a Gonzalo Escalante. Beznádejne posledné Elche ešte nevyhralo, získalo štyroch defenzívnych hráčov. Lisandro Magallán dorazil z Ajaxu, zálohu by mal vystužiť Randy Nteka.

Zaujímavé posily dokázal zohnať sedemnásty Real Valladolid. Kanaďan Cyle Larin hral ešte na jeseň Ligu majstrov s Bruggami a štartoval aj na MS v Katare. Šikovný krídelník Jovane Cabral prichádza na hosťovanie zo Sportingu Lisabon a Darwin Machís má s La Ligou bohaté skúsenosti. 

Len jeden milión eur stál záložník Selim Amallah, člen úspešného marockého kádru z katarského šampionátu. Na turnaji zasiahol do všetkých zápasov, dvakrát ako člen základnej zostavy.

Katastrofálny ročník prežíva Sevilla. Tím každoročne bojujúci o Ligu majstrov si musí zachrániť prvoligovú príslušnosť, k čomu má pomôcť Bryan Gil hosťujúci z Tottenhamu alebo aj obranca Loïc Badé, ktorý prišiel z Rennes. Vrátil sa Lucas Ocampos. Odišli Isco, Kasper Dolberg a Thomas Delaney.

Kvalitným hráčom pre Getafe bude Gonzalo Villar z AS Rím. Villarreal predal Gerónima Rulliho do Ajaxu, na hosťovanie odišli Arnaut Danjuma a Manu Morlanes. Ayoze Pérez prichádza na hosťovanie do Betisu, ten zaplatil päť miliónov za talentovaného brazílskeho obrancu Abnera.

Samostatnou kapitolou je skúsený útočník Lucas Pérez, ktorý sám zaplatil pol milióna eur, aby mohol odísť z Cádizu do treťoligového Deportiva La Coruňa. Svojmu materskému klubu chce pomôcť dostať naspäť do La Ligy, ktorú tento celok na prelome tisícročí dvakrát vyhral.