Real Madrid nevyužil šance a so Sociedadom iba remizoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid nevyužil šance a so Sociedadom iba remizoval

Aktualizované
Real Madrid vyšiel gólovo naprázdno.
Real Madrid vyšiel gólovo naprázdno.Profimedia
V nedeľnom programe 19. kola španielskej La Ligy vyhrali futbalisti Valladolidu proti Valencii gólom z úplného záveru stretnutia. Atlético sa neskôr tešilo v Pamplone. Real Madrid doma remizoval bez gólov so Sociedadom.

Real Valladolid - Valencia CF 1:0 (0:0)

Gól: 90. Larin

Napriek viacerým šanciam na oboch stranách gól padol až v samom závere. Postaral sa oň kanadský útočník Cyle Larin po asistencii Darwina Machísa. Domáci brankár Masip podržal svoj tím hlavne v prvom polčase pri samostatnom úniku Musaha. Na druhej strane sa Mamardašvili zaskvel pri strele osamoteného Platu.

Valladolid si polepšil v boji o záchranu, na šestnástom mieste si vytvoril trojbodový náskok pred zónou zostupu. Valencia ich má rovnaký počet a síce dvadsať, je štrnásta.

Osasuna Pamplona - Atlético Madrid 0:1 (0:0)

Gól: 74. Saúl

Zápas rozhodol jediný zásah Saúla, ktorý si v 74. minúte nabehol za obranu a prudkou ranou nedal brankárovi šancu. Poistku síce z podobnej situácie nepridal Antoine Griezmann, ale "Atleti" sa tešia z troch bodov.

Osasuna prehrala tretí z posledných šiestich stretnutí a pekná siedma priečka začína byť v ohrození, keďže má náskok iba dvoch bodov. Atlético si polepšilo na štvrtej pozícii, ale jeho trojbodový náskok môže Villarreal dotiahnuť.

Celta Vigo - Athletic Club Bilbao 1:0 (0:0)

Gól: 71. Aspas

Celta vyhrala po jedinom zásahu Iaga Aspasa a poskočila v tabuľke na šestnáste miesto, kde má 20 bodov a náskok jedného bodu náskok pred zónou zostupu. Bilbao prehralo tretíkrát v rade, naposledy sa v lige tešilo ešte pred majstrovstvami sveta.

Real Madrid - Real Sociedad 0:0

Domáci favorit hral dobre, ale nedokázal premeniť žiadnu zo šancí, ktoré mal. Hlavne Vinícius Júnior zlyhal niekoľkokrát na brankárovi Remirovi. Napríklad na konci prvého polčasu a takisto v druhom dejstve, kedy si loptu krásne posunul za obranu, no v zakončení nechal vyniknúť gólmana a to ešte jednu možnosť zahodil strelou tesne vedľa bránky.

Aj hostia však dokázali zahroziť. Asier Illaramendi sa dostal k odrazenej lopte a z otočky ju napálil milimetre vedľa priestoru troch žrdí. Aktívny bol hlavne mladý Takefusa Kubo, prudký pokus zvnútra veľkého vápna mu chytil Courtois. Nepochodil ani Rodrygo, tomu zakončenie z ideálnej pozície zablokoval Zubeldia.

Zverenci Carla Ancelottiho prvýkrát v sezóne 2022/23 nestrelili ani jeden gól. Real Sociedad neprehral v La Lige od záveru októbra.

"Los Blancos" po remíze ostávajú na druhom mieste, ale v tabuľke strácajú už päť bodov na vedúcu Barcelonu a pred tretím Realom Sociedad ostáva náskok trojbodový. Real Madrid má navyše jeden duel k dobru.