Udalosti La Ligy: Bez Realu a Barcelony, fanúšikov bavili Sociedad a Osasuna

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti La Ligy: Bez Realu a Barcelony, fanúšikov bavili Sociedad a Osasuna

Jednou z hlavných postáv uplynulého kola bol Kubo.
Jednou z hlavných postáv uplynulého kola bol Kubo.Profimedia
V 17. kole španielskej La Ligy chýbali Real Madrid a Barcelona, ktorí si spoločne s Valenciou a Betisom zahrali o Španielsky superpohár v Saudskej Arábii.

Absencie najlepších však La Lige neubrali na atraktivite. Naopak nastala možnosť viac sa sústrediť na tímy ako Real Sociedad alebo Osasuna. Hrajú aktívny futbal a na ihrisku sa prezentujú veľmi energicky. Tak, aby sa súperi museli prispôsobiť ich hre.

Real Sociedad vyhral baskické derby proti Athleticu Bilbao a upevnil si tretie miesto. Atlético Madrid naň stráca už sedem bodov. Nedocenený tréner Imanol Alguacil sa drží za dvomi najväčšími klubmi v krajine.

"Atleti" po odchode Joaa Félixa liek na trápenie nenašli. Diego Simeone nevie mužstvo dostať naspäť na správnu vlnu. Z posledných šiestich kôl vyhralo len na konci decembra proti slabému Elche. Teraz remizovalo s Almeríou a muselo pogratulovať skvele chytajúcemu brankárovi Fernandovi.

V dolných pozíciách tabuľky prežíva neskutočne ťažké obdobie Sevilla. Problémy sa aktuálne zdajú neriešiteľné. Zdá sa, že by nepomohla ani zmena herného štýlu či viacerých hráčov. Tím je proste zle nastavený a reálne hrozí zostup do druhej ligy.

Uvidíme, či sa Andalúzanom podarí zabodovať v zimnom prestupovom období. Realita je však taká, že veľa klubov je na podobnej úrovni a dúfajú, že na trhu nájdu to, čo sa im nepodarilo objaviť počas celého leta.

Hráč kola

Takefusa Kubo by pokojne mohol byť postavičkou z kreslených filmov. Je možné, že ak bude hrať v rovnakej forme, tak v rodnom Japonsku dostane podobnú poctu. Opora Realu Sociedad našla v baskickom tíme po prestupe z Realu Madrid, ktorý má na neho predkupné právo, ideálne prostredie pre rozvoj svojho obrovského talentu.

V derby to aj potvrdil, keď gólom rozhodol zápas. Navyše vybojoval penaltu, ktorú premenil Mikel Oyarzabal a spečatil výsledok 3:1.

Gól kola

V stretnutí medzi Getafe a Espanylom padali len krásne zásahy. Enes Ünal uspel presnou strelou z otočky, Javi Puado predviedol skvelú individuálnu akciu, ale keď sa spojí presnosť, sila a razancia, tak Joselu gólom zo stredu ihriska vyhral na plnej čiare.