Barcelona porazila Sevillu a po prehre Realu Madrid má už osembodový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona porazila Sevillu a po prehre Realu Madrid má už osembodový náskok
Aktualizované
Barcelona smeruje za titulom.
Barcelona smeruje za titulom.Profimedia
Real Madrid prehral v 20. kole španielskej La Ligy na ihrisku RCD Mallorca a keďže FC Barcelona doma porazila Sevillu, na čele tabuľky má už osembodový náskok. Tretí Real Sociedad prekvapivo nestačil na Real Valladolid.

RCD Mallorca - Real Madrid 1:0 (1:0)

Góly: 13. N. Fernández (vl.)

Real Madrid hral na pôde ostrovného celku zle. V prvom polčase ani nevystrelil na bránu. Niekoľko pokusov z diaľky smerovalo vedľa. Domáci boli na favorita veľmi dobre pripravení, dokázali rozhodiť kľúčových hráčov na čele s Viníciusom, ktorý sa viac sústredil na reklamovanie faulov ako samotnú hru. Mallorca navyše išla do vedenia, keď po centri zľava loptu nešťastne nasmeroval do vlastnej bránky Nacho Fernández.

Vinícius po zmene strán získal pokutový kop, nakoľko ho v šestnástke fauloval brankár Predrag Rajkovič, avšak srbský gólman penaltu Marcovi Asensiovi chytil. Real síce zvýšil aktivitu a mal 75-percentné držanie lopty, no naďalej nevedel nájsť recept na pozornú defenzívu.

Ojedinelú šancu mal po centri Alabu útočník Mariano, spred päťky volejom prestrelil bránu. Celkovo to bolo nervózne stretnutie, hlavný arbiter rozdal desať žltých kariet, ale Mallorca duel doviedla do víťazného konca a prekvapila druhý tím tabuľky. Sama zvýšila svoj náskok na desiatej priečke.

V zostave domáceho tímu chýbal slovenský obranca Martin Valjent, ktorý dostal pred zápasom horúčky. Brankár Dominik Greif sedel na lavičke náhradníkov. Realu sa počas rozcvičky zranil Thibaut Courtois, takže nastúpiť musel Andrij Lunin. Už skôr mali zdravotné problémy Benzema, Mendy, Militao, Hazard či Vazquéz.

Girona FC – Valencia CF 1:0 (0:0)

Gól: 64. B. García

Girona mala od začiatku viac z hry a vytvárala si šance, no skvele chytajúci brankár hostí Mamardašvili predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Ujala sa až situácia zo 64. minúty. Borja García dostal skvelú loptu na hranicu pokutového územia a z prvej prestrelil všetko. Domáci tak v tabuľke poskočili na jedenáste miesto. Valencia je šestnásta, v lige nevyhrala šesťkrát v rade, z toho iba raz remizovala. Naposledy sa tešila ešte pred MS v Katare.

Real Sociedad - Real Valladolid 0:1 (0:1)

Gól: 73. Larin

Tretí Real Sociedad nevyužil možnosť dotiahnuť sa na tri body za Real Madrid, pretože doma prekvapivo prehral proti Valladolidu, ktorý sa zo sedemnástej priečky dostal už na trinástu. Jediný gól stretnutia vsietil striedajúci kanadský útočník Cyle Larin, keď si našiel center sprava a hlavičkou poslal loptu do siete.

Domáci baskický tím pritom mal viac z hry, vytváral si šance. Kubo a Illaramendi tesne minuli bránu, Sörloth opečiatkoval žrď. Nórsky útočník následne mieril spred Masipa tiež nepresne a gólman Valladolidu podržal svoj tím pri ďalších dvoch strelách Kuba. Real Sociedad zlyhal v koncovke, preto prehral po siedmich ligových stretnutiach.

FC Barcelona - FC Sevilla 3:0 (0:0)

Góly: 58. Alba, 70. Gavi, 79. Raphinha

Barcelona potvrdila pozíciu favorita a aj keď na gól čakala až do druhého dejstva, tak vyhrala. Na čele tabuľky má už osembodový náskok pred druhým Realom Madrid. Útočník Robert Lewandowski v úvodnom polčase dvakrát zahrozil. Brankár Bono sa blysol pri jeho strelách z rohu päťky, aj spred šestnástky.

Na pokus z 58. minúty od Jordiho Albu už ale nestačil. K ľavému obrancovi sa pridal Gavi, ktorému loptu pred úplne odkrytú bránu predložil Raphinha. Práve Brazílčan stanovil konečné skóre, keďže si vymenil pozície prihrávajúceho a skórujúceho hráča s Gavim.

"Blaugranas" a zároveň gólman Marc-André ter Stegen udržali už pätnáste čisté konto v tejto sezóne La Ligy. Sevilla sa nachádza na šestnástej priečke s dvojbodovým náskokom pred zónou zostupu.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore