Real Madrid kúpi krajného obrancu Frana Garcíu, potvrdil to prezident Raya

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real Madrid kúpi krajného obrancu Frana Garcíu, potvrdil to prezident Raya
Fran García znova oblečie dres Realu Madrid.
Fran García znova oblečie dres Realu Madrid. Profimedia
Španielsky ľavý obranca Fran García (23) sa v lete znova stane hráčom Realu Madrid.

Potvrdil to Raúl Martin Presa, prezident Raya Vallecano, v ktorom momentálne krajný bek pôsobí. Mládežnícky reprezentant Španielska prišiel do akadémie "Los Blancos" ako štrnásťročný a cez Castillu, teda rezervný tím, si zahral aj v "áčku".

Pred sezónou 2020/21 ale odišiel na hosťovanie do Raya, ktoré ho po sezóne kúpilo. Ohľadom návratu Frana Garcíu na Santiago Bernábeu sa špekulovalo už dlhšie: "Dosiahli sme dohodu. Po sezóne pôjde do Realu," povedal Presa.

Zároveň priznal, že vzhľadom na to zablokoval januárový prestup do nemeckého Bayeru Leverkusen. Celok trénera Xabiho Alonsa ponúkol desať miliónov eur. Pozícia krajných obrancov je niečo, čo "biely balet" v tejto sezóne trápi.

Na ľavom kraji nemá Ferland Mendy priamu konkurenciu a keďže je momentálne zranený, tak alternoval záložník Eduardo Camavinga. Možnosťou je tiež Nacho Fernández, no pri zdravotných problémoch Davida Alabu, Daniho Carvajala či Lucasa Vazquéza musel hrať tento skúsený bek buď vpravo alebo na pozícii stopéra.

Real Madrid napriek tomu v januári nepriviedol žiadneho hráča a dokonca odmietol možnosť podpísať Joaa Cancela na hosťovanie. Ten odišiel do Bayernu Mníchov, ktorý ho v lete môže kúpiť za 61,5 milióna eur.