Udalosti La Ligy: Barca je jesenným kráľom, Real Madrid rozdáva body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti La Ligy: Barca je jesenným kráľom, Real Madrid rozdáva body

Barcelonskí hráči ďakujú fanúšikom, ktorí ich prišli povzbudiť v katalánskom derby. V strede autor víťazného gólu Pedri.
Barcelonskí hráči ďakujú fanúšikom, ktorí ich prišli povzbudiť v katalánskom derby. V strede autor víťazného gólu Pedri. AFP
V najvyššej španielskej súťaži sa postupom kôl začína osamostatňovať na čele FC Barcelona. "Blaugranas" sú čoraz lepší. Stali sa jesenným majstrom a po 19. kole majú päťbodový náskok pred prenasledovateľmi.

Po návrate do La Ligy je Xavi so svojimi zverencami jasným lídrom. Vybojované víťazstvo na ihrisku Girony vďaka Pedriho gólu dodalo mužstvu, ktoré má pred sebou v semifinále Copa del Rey Real Madrid, pokoj.

Zatiaľ čo v Katalánsku sa tešia z dobrej formy, tímy v hlavnom meste prežívajú ťažké obdobie. Atlético aj Real nemajú v priebehu ročníka potrebnú konzistentnosť. V 19. dueli zaknihovali Ancelottiho hráči bezgólovú remízu s hrdinami z Realu Sociedad. Remiro si udržal čisté konto. Pripísal si päť kľúčových zákrokov. Za svoj výkon prijal hneď niekoľko pochvál od madridských osobností. Nechýbal medzi nimi ani legendárny Iker Casillas.

Hráč kola: Rodrigo de Paul 

Atlético zdolalo silnú Osasunu na El Sadar. Stačil mu na to jediný gól, ktorý strelil Saúl. Zo zranenia sa dostáva Rodrigo de Paul. Pre "Los Colchoneros" je nepochybne najväčšou osobnosťou. Majster sveta z Kataru bol vyhlásený za muža zápasu. Prihral na víťazný zásah. Nešetril krokom, ani súbojom. Svojou typickou hrou podporoval nestabilný stred poľa. De Paul je jednoznačne hráčom kola.

De Paul a jeho pohyb v stretnutí s Osasunou.
De Paul a jeho pohyb v stretnutí s Osasunou.Opta By Stats Perform

Kompliment kola: Remiro

Hoci Flashscore zvyčajne vyzdvihuje iba jedného hráča v danom kole, Remiro sa nedá prehliadnuť. Napriek výbornému výkonu de Paula nemôžeme zabudnúť na brankára Realu Sociedad a jeho prácu proti Realu Madrid. Rovnako ako fanúšikovia baskického klubu, aj priaznivci Barcelony oslavovali remízu vo veľkom štýle. Ide o výsledok, ktorý začína rozhodovať La Ligu.

Saúlov gól, ktorý splnil túžbu fanúšikom Atlética

Atlético je klub, ktorý si na kritiku z každej strany zvykol. Colchoneros pociťujú v La Lige popri veľkej konkurencii každoročný tlak. Rok čo rok majú náročnú úlohu: súperiť s Realom a Barcelonou o domáci titul. V priebehu týždňa vypadol Diego Simeone s mužstvom z Copa del Rey. Na Santiago Bernabéu predviedli ale skvelý výkon.

Našťastie, na El Sadar sa včas proti náročnej Osasune prebudili. Hrali agresívne, priamočaro. Saúl, stredopoliar, ktorý sa vrátil do Madridu po tom, čo ho v Chelsea prehliadali, skóroval v 74. minúte. Ťažil z výbornej prihrávky de Paula a posunul červeno-bielych do Ligy majstrov.

Slováci v 19. kole 

V akcii bol, už tradične, iba jeden z trojice možných. Stopér Martin Valjent odohral plnú minutáž na pôde Cádizu. Mallorca prehrala 0:2. S 25-bodmi jej patrí desiata priečka. Brankár Dominik Greif sledoval stretnutie iba z lavičky náhradníkov. 

Tretí do partie - 20-ročný Martin Šviderský, na súpiske Almeríe nefiguroval. Naposledy sa v nej objavil v novembri.