Štvrťfinále Copa del Rey: Madridské derby, Sociedad vyzve Barcelonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvrťfinále Copa del Rey: Madridské derby, Sociedad vyzve Barcelonu

O postup medzi štyroch najlepších španielskeho pohára zvedú boj dva madridské celky v mestskom derby.
O postup medzi štyroch najlepších španielskeho pohára zvedú boj dva madridské celky v mestskom derby. Profimedia
Futbalisti Realu Madrid sa v boji o semifinále domáceho pohára stretnú s mestským rivalom Atléticom. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Španielskeho futbalového zväzu.

Obaja sa v Copa del Rey stretli naposledy vo finále v sezóne 2012/2013, v ktorom uspelo Atético 2:1. V drese Realu otváral skóre Cristiano Ronaldo. Do prestávky vyrovnal Diego Costa a v predĺžení rozhodol Miranda.

Napriek tomu, aj s ohľadom na súčasnú formu, bude pre zverencov trénera Diega Simeoneho nielen španielsky, ale tiež európsky šampión mimoriadne ťažkou prekážkou. "Los Rojiblancos" obsadili posledné miesto v skupine Ligy majstrov. V La Lige sú na štvrtej priečke, pričom z ostatných šiestich duelov vyhrali iba jeden.

Futbalisti "bieleho baletu" museli doháňať dvojgólové manko s Villarrealom (3:2), kým Atlético si poradilo s Levante 2:0 na jeho pôde. 

Barcelona proti Sociedadu

Žreb spojil aj druhú zaujímavú dvojicu. "Blaugranas", ktorí zdolali Ceutu 5:0, čaká vo forme hrajúci Real Sociedad. Aktuálne tretí tím tabuľky najvyššej španielskej súťaže nepozná príchuť prehry od začiatku novembra.

O posledné dve miestenky si to rozdá Valencia proti Bilbau a Osasuna so Sevillou. Pohár je na programe od 24. do 26. januára.