Real v zime nenakupoval. Ancelotti: Ak dobre plánujete, nemusíte riešiť januárový trh

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real v zime nenakupoval. Ancelotti: Ak dobre plánujete, nemusíte riešiť januárový trh

Talian je so svojím kádrom spokojný.
Talian je so svojím kádrom spokojný.TASR
Káder Realu Madrid je v dobrom stave, takže na rozdiel od klubov v Premier League nemusel v januárovom prestupovom období míňať veľké peniaze, povedal v stredu manažér Carlo Ancelotti (63).

Podľa analýzy spoločnosti Deloitte Sports Business Group minuli tímy Premier League v januárovom prestupovom období rekordných 815 miliónov libier, pričom len v utorok v deň uzávierky prestupov sa minulo viac ako 275 miliónov.

Real, druhý tím v tabuľke La Ligy, počas zimného prestupového obdobia neuskutočnil ani jeden prestup, ale ani nepredal žiadneho zo svojich hráčov. Madridčania sa aktuálne snažia naplniť cieľ obhajoby ligového titulu a šampióna Ligy majstrov.

"Neriešili sme januárový trh, pretože sme to nepotrebovali. Ak dobre plánujete, nemusíte v zime riešiť prestupy. Naše mužstvo je v dobrom stave," povedal Ancelotti na tlačovej konferencii pred štvrtkovým zápasom La Ligy proti Valencii.

Ancelottiho bývalý klub Chelsea bol v tomto smere najväčším hráčom v Premier League - v deň uzávierky zaplatili Londynčania rekordných 107 miliónov libier za argentínskeho záložníka Enza Fernándeza z Benficy.

"Všetci vieme, čo sa v Premier League deje s peniazmi z televíznych práv, ktoré sú oveľa vyššie ako všade inde. To sa nezmení, zostane to tak a dáva im to výhody. Napriek tomu budú pre nich ostatné ligy v Európe vyzývateľmi," uviedol taliansky lodivod Realu.

Takisto sa vyjadril, že napriek nabitému programu v nasledujúcich týždňoch vrátane majstrovstiev sveta klubov, po ktorých budú rýchlo nasledovať vyraďovacie kolá v Lige majstrov a Copa del Rey ako aj zápasy La Ligy, pôjde jeho tím za úspechom na všetkých frontoch. Vyzval však kompetentných, aby sa v budúcnosti zaoberali plánovaním zápasov v záujme blaha hráčov.

"Nebudeme podceňovať žiadnu súťaž. V pohári sme v semifinále, v Európe si zahráme osemfinále, na majstrovstvách sveta klubov semifinále. Program je ale pozoruhodný, nezastaví sa. Svoj podiel chce La Liga, FIFA, UEFA aj Španielsky futbalový zväz. Nedovolia nám, aby sme mali deň na oddych. Hráči sú unavení, ale idú za hranice svojich možností. Do budúcnosti by bolo treba urobiť niečo, aby sme sa tejto situácii vyhli," upozornil skúsený tréner.