Anglicko kontrolovalo zápas, cez Senegal hladko postúpilo do štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglicko kontrolovalo zápas, cez Senegal hladko postúpilo do štvrťfinále

Aktualizované
Anglicko kontrolovalo zápas, cez Senegal hladko postúpilo do štvrťfinále
Anglicko kontrolovalo zápas, cez Senegal hladko postúpilo do štvrťfináleStatsperform/TASR
Anglicko zvládlo svoj osemfinálový zápas proti Senegalu, ktorý porazilo 3:0 a postúpilo do štvrťfinále MS v Katare. Tam budú súperom Albionu hráči Francúzska.

Anglicko - Senegal 3:0 (2:0)

Góly: 38. Henderson, 45+3. Kane, 58. Saka

ŽK: Koulibaly

Anglicko: Pickford - Walker, Stones (76. Dier), Maguire, Shaw - Henderson (82. Phillips), Rice, Bellingham (76. Mount) - Saka (65. Rashford), Kane, Foden (65. Grealish)

Senegal: Mendy - Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs - I. Sarr, Mendy, Ciss (46. N'Diaye), Diatta (46. P. Sarr) - Ndiaye (46. B. Dieng) - Dia (72. Diedhiou)

Anglicko sa dlho nevedelo dostať do šancí. Skúšalo to centrami, ale tie zakončené neboli. Senegal si vypracoval dve veľmi dobré šance. Najskôr Sarr z päťky prestrelil bránku Jordana Pickforda a ten následne vytiahol fantastický zákrok ľavou rukou proti pokusu Diu.

Albion udrel rýchlou akciou po ľavom krídle, ktorá sa dostala až do šestnástky a nabiehajúci Jordan Henderson z prvej loptu nasmeroval do siete - 1:0.

Pohyb Bellinghama v zápase proti Senegalu.
Pohyb Bellinghama v zápase proti Senegalu.Statsperform/Profimedia

Druhý gól prišiel "do šatne", keďže v tretej minúte nadstaveného času potiahol brejk Jude Bellingham, prihral za obranu, Phil Foden ešte loptu posunul na Harryho Kanea a ten osamotený pravačkou prestrelil Mendyho - 2:0.

Po zmene strán Senegal nedokázal zatlačiť na pozornú defenzívu Anglicka, ktoré kontrolovalo zápas a aj keď sa nehrnulo do veľkých šancí, všetko malo pod kontrolou. Po prihrávke Fodena do šestnástky navyše skóroval Bukayo Saka - 3:0.

Druhý polčas ale neponúkal žiadne ďalšie zaujímavé momenty pred bránkami. Možno s výnimkou šance Rashforda smerujúcej do bočnej siete.

Anglicko splnilo rolu favorita a vo štvrťfinále sa stretne v zaujímavom zápase proti Francúzsku. Senegal končí medzi šestnástkou najlepších a nevyrovná svoj najlepší výsledok, ktorým je práve postup do štvrťfinále z roku 2002.