Angličania chcú potvrdiť rolu favorita, Senegal vyrovnať svoje maximum

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Angličania chcú potvrdiť rolu favorita, Senegal vyrovnať svoje maximum
Angličania chcú potvrdiť rolu favorita, Senegal vyrovnať svoje maximum
Angličania chcú potvrdiť rolu favorita, Senegal vyrovnať svoje maximumTASR
Futbalisti Anglicka sú pred osemfinálovým stretnutím so Senegalom v pozícii favoritov. V prípade, že naplnia očakávania, nastúpia vo štvrťfinále proti víťazovi duelu medzi Francúzskom a Poľskom.

Angličania majú za sebou pomerne hladký postup do osemfinále. V základnej skupine B triumfovali po tom, čo zdolali Irán, remizovali s USA a poradili si s Walesom. Zaujímavosťou je, že ešte ani raz nedostali žltú kartu.

"To ma veľmi teší a rovnako aj to, že sme zvíťazili v skupine. Väčšina hráčov sa už dostala na ihrisko, čo je veľmi dobré pre dynamiku a variabilitu zostavy," uviedol tréner Gareth Southgate, ktorý nebude mať k dispozícii obrancu Bena Whitea, ten pre osobné dôvody opustil tím.

Senegalu bude po dvoch žltých kartách chýbať stredopoliar Idrissa Gueye. Africký tím začal skupinu A prehrou s Holandskom, no následne zdolal reprezentantov domáceho Kataru. V priamom súboji o postup zvíťazil nad Ekvádorom po víťaznom góle kapitána Kalidoua Koulibalyho zo 70. minúty.

"Po prvom zápase si mnohí mysleli, že vypadneme, ale my sme chceli dosiahnuť niečo veľké. Vždy sme verili, že sa nám podarí postúpiť do osemfinále," uviedol Koulibaly. Senegal by v prípade postupu do štvrťfinále vyrovnal svoje maximum na MS, ktoré dosiahol v roku 2002.

Nedeľa, 4. decembra, 20.00 (SEČ)

osemfinále:

Anglicko - Senegal

Predpokladané zostavy:

Anglicko: Pickford - Trippier, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Bellingham, Henderson - Rashford, Kane, Sterling

Senegal: Mendy - Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs - Ciss, P. Gueye - Loum, Ndiaye, Sarr - Dia