Ostrovné derby Angličanov s Walesom môže zamotať postupové ambície tímov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ostrovné derby Angličanov s Walesom môže zamotať postupové ambície tímov
Ostrovné derby Angličanov s Walesom môže zamotať postupové ambície tímov
Ostrovné derby Angličanov s Walesom môže zamotať postupové ambície tímovProfimedia
Futbalisti Anglicka sú pred utorňajším záverečným vystúpením s Walesom v skupine B so štyrmi bodmi na čele tabuľky. Na postup do osemfinále MS v Katare potrebuje Albion neprehrať so štvrtým Walesom.

V prípade triumfu skončia na prvom mieste bez ohľadu na výsledok druhého duelu. Angličania neboli spokojní s remízou proti USA, no útočník Marcus Rashford si myslí, že semifinále na MS 2018 a finále na ME v predchádzajúcom roku neboli dielom náhody:

"Odkedy som prišiel v roku 2016 do reprezentácie, ukázali sme pokrok. Máme skvelých hráčov, ktorí týždeň čo týždeň predvádzajú špičkový futbal proti najlepším súperom, takže nemôžeme ísť do zápasov a myslieť negatívne."

Tréner Gareth Southgate vyjadril spokojnosť s postavením v tabuľke: "Ak dokážeme vyhrať posledný zápas v skupine, tak ju ovládneme. Cieľom je postúpiť z nej. Na predchádzajúcich dvoch turnajoch nám to vyšlo už po dvoch dueloch, ale je nereálne to očakávať stále. Proti Walesu to bude úplne iný duel v porovnaní s USA," uviedol kouč Angličanov.

"Draci" potrebujú na postup zo skupiny zvíťaziť, ale ani to im nemusí stačiť. "Určite môžeme zdolať Anglicko a dokázať ľuďom, ktorí nás už odpísali, že sa mýlili. Potrebujeme získať tri body a kvalitne sa na to pripraviť. Potom už len môžeme čakať na výsledok druhého zápasu, ktorý určí naše umiestnenie v tabuľke," povedal obranca Chris Mepham.

Pre oba tímy to bude prvý vzájomný zápas na pôde MS. Wales sa dostal na svetový šampionát len po druhý raz v histórii, no pred 64 rokmi vo Švédsku postúpil po troch remízach zo základnej skupiny. Na nedeľnom tréningu si mužstvo pripomenulo 11. výročie úmrtia Garyho Speeda.

Utorok 29. novembra, 20:00 (SEČ)

MS, skupina B, 3. kolo:

Wales - Anglicko

Predpokladané zostavy:

Wales: Ward – Mepham, Rodon, B. Davies – Roberts, Ramsey, Ampadu, N. Williams – James, Moore, Bale

Anglicko: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Bellingham - Sterling, Mount, Foden - Kane