Angličania si uvedomujú kvalitu USA, Turner vníma hrozby zo strany Saku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Angličania si uvedomujú kvalitu USA, Turner vníma hrozby zo strany Saku

Gólman USA vníma rozloženie síl vo futbale.
Gólman USA vníma rozloženie síl vo futbale.Profimedia
Anglickí futbalisti vstupujú do zápasu s USA v pozícii favorita a v prípade víťazstva majú istý postup do osemfinále. Proti svojmu piatkovému súperovi nastúpia v meste Al Chor o 20:00 SEČ.

Angličania sa na začiatku úvodného zápasu MS rozohrávali, po polhodine hry však prišli tri góly v priebehu jedenástich minút. Dva si pripísal Bukayo Saka a svojím výkonom zaujal aj stopér Harry Maguire. Ten v Manchestri United nehráva pravidelne a jeho výkony v anglickom klube pútali pozornosť skôr rozpačitosťou.

V najcennejšom drese bol však blízko k dvom gólom a práve Sakovi asistoval pri presnom zásahu na 2:0. "Tri levy" zaznamenali proti Iránu najvyššie víťazstvo v otváracom stretnutí veľkého turnaja. Napriek jednoznačnému triumfu sa však dostal pod paľbu kritiky ich tréner Gareth Southgate. Dôvodom je neskoré vystriedanie kapitána Harryho Kanea, ktorý mal problémy s členkom a momentálne hrozí, že vynechá piatkové stretnutie.

Zámorský tím síce nie je v pozícii favorita, no v stretnutí s Walesom ukázal kvalitu a bol blízko k trom bodom. Svojich hráčov na to upozornil aj Southgate. "Súper, ktorý nás čaká má špičkovú reprezentáciu, mnohí hráči boli v Premier League. Naše mužstvo musí byť stopercentné, je na nás, aby sme preniesli myslenie zo zápasu s Iránom a nastúpili proti USA so správnym nastavením," povedal brankár Jordan Pickford. 

Angličania začali svoje pôsobenie na svetovom šampionáte dvoma víťazstvami len trikrát, naposledy pred štyrmi rokmi v Rusku. Vtedy sa prebojovali do semifinále a dosiahli najlepší výsledok na tomto turnaji od roku 1990.

Pickfordov náprotivok Matt Turner si uvedomuje kvalitu anglického kádra, zároveň upozorňuje, že nečkané víťazstvá Saudskej Arábie a Japonska ukázali zmeny v rozložení síl vo svete futbalu. "Vidíte, že futbalový svet sa vymyká zo zabehnutých koľají v rôznych oblastiach. Každá reprezentácia má svoj spôsob hry a mnoho rokov investuje do mládežníckych tímov," uviedol gólman, ktorý považuje za jednu z najväčších hrozieb Saku.

"Je jasné, že medzi mladými hráčmi je to hviezda svetovej úrovne. Je to špičkový, opakujem, špičkový hráč a nikto nemusí nášmu tímu pripomínať, akú hrozbu predstavuje," nešetril 28-ročný brankár chválou na svojho spoluhráča z Arsenalu Londýn.

Piatok, 25. novembra, 20.00 (SEČ)

MS, skupina B - 2. kolo:

Anglicko - USA

Predpokladané zostavy:

Anglicko: Pickford – Trippier, Stones, Maguire, Shaw – Rice, Bellingham – Saka, Mount, Sterling – Kane

USA: Turner – Dest, Zimmerman, Ream, Robinson – McKennie, Adams, Musah – Weah, Sargent, Pulisic