Portugalci môžu spečatiť postup do osemfinále, musia poraziť Uruguaj

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Portugalci môžu spečatiť postup do osemfinále, musia poraziť Uruguaj
Portugalci môžu spečatiť postup do osemfinále, musia poraziť Uruguaj
Portugalci môžu spečatiť postup do osemfinále, musia poraziť Uruguaj
Profimedia
Futbalisti Portugalska si môžu už v pondelok zabezpečiť postup do osemfinále MS v Katare.

Po triumfe s Ghanou 3:2 majú možnosť dosiahnuť ďalší trojbodový zápis v súboji s Uruguajom (v Lusaile o 20:00) a zaistiť si miesto vo vyraďovačke.

"Myslím si, že tím s našou kvalitou musí byť favoritom v každom stretnutí. Nepozeráme sa na žiadny duel s myšlienkou dosiahnuť remízu," povedal portugalský útočník Goncalo Ramos, ktorý sa teší, že v pondelok stretne svojho bývalého spoluhráča Darwina Núñeza.

"Je to skvelý hráč a okrem toho, že je to môj bývalý tímový kolega, aj priateľ. Pripravili sme sa dobre. Majú veľmi silný a nebezpečný tím. Ťažko vyberať jednotlivcov v mužstve s toľkou kvalitou," doplnil.

Portugalsko vstúpilo do turnaja pozitívne aj vďaka tomu, že Cristiano Ronaldo otvoril skóre z penalty a stal sa prvým hráčom, ktorý skóroval na piatich MS.

Mužstvo Fernanda Santosa mohlo v úplnom závere prísť o sľubný výsledok, keď brankár Diogo Costa takmer daroval Ghane vyrovnávajúci gól. Iňaki Williams premárnil obrovskú šancu, keď sa pošmykol.

Dôležitú úlohu pri víťazstve zohral stredopoliar Bruno Fernandes. Stal sa len druhým futbalistom Portugalska s dvoma asistenciami v zápase MS po Jose Torresovi, ktorému sa to podarilo proti Brazílii v roku 1966.

Uruguaj blízko rekordu

Uruguaj sa môže stať prvým tímom, ktorý neinkasuje v šiestich dueloch po sebe v skupinovej fáze MS. Obe mužstvá sa stretli aj pred štyrmi rokmi v osemfinále v Rusku, pričom juhoamerický tím vyhral 2:1 vďaka dvom gólom Edinsona Cavaniho.

"Celestes" vyhrali svetový šampionát v rokoch 1930 a 1950 a na predchádzajúcich troch MS vždy postúpili zo skupiny.

Stredopoliar Federico Valverde z Realu Madrid bol napriek remíze s Kórejskou republikou spokojný: "Ukázali sme veľké nasadenie. Ak budeme takto pokračovať, myslím si, že sa dostaneme ďaleko," dodal.

Portugalsko - Uruguaj

Predpokladané zostavy:

Portugalsko: D. Costa - Cancelo, Dias, D. Pereira, Guerreiro - B. Silva, Neves, W. Carvalho - B. Fernandes, Ronaldo, Félix

Uruguaj: Rochet - Cacéres, Godín, Giménez, Olivera - Valverde, Bentancur, Vecino - Pellistri, Suárez, Núñez