Anglicko v kvalifikácii bez Rashforda, Portugalsku bude chýbať Pepe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Anglicko v kvalifikácii bez Rashforda, Portugalsku bude chýbať Pepe
Anglicko prišlo o svoju hlavnú ofenzívnu zbraň.
Anglicko prišlo o svoju hlavnú ofenzívnu zbraň.Profimedia
Pozornosť futbalovej verejnosti sa v týchto dňoch upriamuje na kvalifikáciu majstrovstiev Európy 2024 v Nemecku. Cez víkend uvidíme v akcii niekoľko špičkových tímov, ktoré však nebudú v stopercentnom zložení.

Anglická reprezentácia sa v úvodných dueloch kvalifikačného cyklu proti Taliansku a Ukrajine nebude môcť spoľahnúť na služby Marcusa Rashforda. Kanonier Manchestru United sa zranil v nedeľňajšom stretnutí FA Cupu proti Fulhamu.

Jeho mužstvo triumfovalo 3:1 a Rashford hral do 83. minúty. V tejto sezóne strelil za United 27 gólov, z toho 19 po návrate z MS v Katare. Zo zostavy trénera Garetha Southgatea vypadli aj brankár Nick Pope z Newcastlu a stredopoliar Mason Mount z Chelsea.

Tréner portugalského výberu Roberto Martínez nebude môcť v nadchádzajúcich zápasoch počítať s obrancom Pepem. Skúseného stopéra FC Porto trápi zranenie nohy.

Portugalci sú hlavní favoriti kvalifikačnej J-skupiny, v ktorej účinkujú aj slovenskí reprezentanti. Majstrov Európy z roku 2016 čakajú zápasy proti Lichtenštajnsku a Luxembursku. Pre Martíneza je to prvý reprezentačný zraz a do tímu povolal aj hviezdneho Cristiana Ronalda, ktorý momentálne pôsobí v saudskoarabskej najvyššej súťaži v tíme Al-Nassr.

Tréner Španielov Luis de la Fuente zaradil do tímu útočníkov Borju Iglesiasa a Yeremyho Pina. Dvojica nahradila Pedriho z Barcelony a Gerarda Morena z Villarrealu, ktorí sú zranení. Španielsko privíta v sobotu Nórsko a v utorok sa predstaví v Glasgowe proti domácemu Škótsku.