Ronaldo v nominácii proti trpaslíkom. Nepozerám sa na vek, vraví Martínez

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo v nominácii proti trpaslíkom. Nepozerám sa na vek, vraví Martínez

Ronaldo môže v marci vylepšiť svoje medzinárodné štatistiky.
Ronaldo môže v marci vylepšiť svoje medzinárodné štatistiky. Profimedia
Nový tréner portugalskej futbalovej reprezentácie Roberto Martínez (49) zaradil do nominácie na úvodné dva zápasy kvalifikácie EURO 2024 proti Lichtenštajnsku a Luxembursku aj Cristiana Ronalda (38).

Po vypadnutí vo štvrťfinále MS v Katare sa špekulovalo o ďalšej budúcnosti 38-ročného kanoniera v národnom tíme. Martínez ale vyhlásil, že s útočníkom saudskoarabského Al-Nassr počíta.

Ronaldo je svetový rekordér v počte reprezentačných gólov, v 196 medzištátnych stretnutiach skóroval 118-krát. Podľa Martineza má aj vo vyššom veku národnému mužstvu stále čo ponúknuť.

"Nepozerám sa na vek. Ronaldo je pre náš tím veľmi dôležitý," citovala nového kouča Portugalska agentúra AFP. Ronaldo po odchode z Manchestru United strelil v deviatich vystúpeniach v drese Al-Nassr osem gólov.

Martínez nahradil po vlaňajších MS na lavičke Fernanda Santosa. Portugalsko na úvod kvalifikácie ME 2024 čakajú futbaloví trpaslíci. Najprv sa vo štvrtok 23. marca stretne v Lisabone s Lichtenštajnskom a o tri dni neskôr sa predstaví na pôde Luxemburska.

Nominácia Portugalska na zápasy kvalifikácie ME 2024 proti Lichtenštajnsku a Luxembursku:

Brankári: Diogo Costa (FC Porto), José Sá (Wolverhampton), Rui Patrício (AS Rím)

Obrancovia: Diogo Dalot (Manchester United), João Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (Paríž Saint-Germain), Pepe (FC Porto), Rúben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica Lisabon), Gonçalo Inácio (Sporting Lisabon), Diogo Leite (Union Berlín), Nuno Mendes (Paríž Saint-Germain), Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund)

Stredopoliari: João Palhinha (FC Fulham), Rúben Neves (Wolverhampton), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), João Mario (Benfica Lisabon), Matheus Nunes (Wolverhampton), Otávio Monteiro (FC Porto), Vitinha (Paríž Saint-Germain)

Útočníci: Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), Gonçalo Ramos (Benfica Lisabon), Joao Félix (FC Chelsea), Rafael Leão (AC Miláno), Diogo Jota (FC Liverpool)