Argentíne sa začína nový turnaj. Messi vyrovnal rekord Maradonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Argentíne sa začína nový turnaj. Messi vyrovnal rekord Maradonu
Argentíne sa začína nový turnaj. Messi vyrovnal rekord Maradonu
Argentíne sa začína nový turnaj. Messi vyrovnal rekord MaradonuProfimedia
Argentínsky kapitán Lionel Messi (35) verí, že víťazstvo jeho tímu nad Mexikom 2:0 ho nakoniec dovedie k úspechu na majstrovstvách sveta v Katare.

Po senzačnej prehre 1:2 so Saudskou Arábiou sa Juhoameričania v sobotu nedokázali presadiť a ich trápenie ukončil až druhý gól hviezdneho útočníka na turnaji.

"Stále všetkým hovorím, aby neprestávali veriť. Dnes sa pre Argentínu začína nový turnaj," povedal Messi po zápase novinárom.

Útočník Parížu St. Germain otvoril skóre po hodine hry prízemnou strelou spoza pokutového územia a v 87. minúte pripravil druhý zásah pre striedajúceho Enza Fernandeza.

Úradujúci šampióni juhoamerického šampionátu naďalej bojujú o postup do osemfinále, v ktorom budú, ak vyhrajú v poslednom skupinovom dueli proti Poľsku.

"Dnes sme museli vyhrať, aby sme mali situáciu vo svojich rukách. Nebol to od nás ideálny výkon, najmä v prvom polčase. Po prestávke sme sa upokojili, boli sme istejší na lopte a postupne išla naša hra hore," pochválil Messi zlepšený výkon.

Messi sa svojím ôsmym gólom vyrovnal Maradonovi

Sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty strelil svoj ôsmy gól na majstrovstvách sveta a vyrovnal sa tak legendárnemu Diegovi Maradonovi.

Viac gólov za Argentínu na najväčšom turnaji sveta strelil len Gabriel Batistuta (10). "Jednoducho robí to, čo vie najlepšie. Dáva góly," poznamenal tréner Argentíny Lionel Scaloni.

"Myslím si, že sme Messimu počas zápasu nedali veľa priestoru. Stačí mu len krátka chvíľa," zhodnotil mexický tréner Gerardo Martino, ktorý Messiho v minulosti viedol v Barcelone aj v argentínskej reprezentácii.

Mexiko je v skupine C na poslednom mieste s jediným bodom a v poslednom kole musí poraziť Saudskú Arábiu. Ani to však nemusí stačiť na postup. "Pokiaľ máme šancu, musíme o ňu bojovať. Súper bude musieť tiež vyhrať, je to otvorené," povedal Martino.

Argentína - Mexiko 2:0