Messi rozhodol o výhre Argentíny, Mexiko v ofenzíve nulové

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Messi rozhodol o výhre Argentíny, Mexiko v ofenzíve nulové
Aktualizované
Messi rozhodol o výhre Argentíny, Mexiko v ofenzíve nulové
Messi rozhodol o výhre Argentíny, Mexiko v ofenzíve nulovéStatsPerform/Profimedia
Argentína vyhrala vo svojom druhom zápase na MS v Katare, keď porazila Mexiko. Víťazný gól a asistenciu si pripísal Lionel Messi (35).

Argentína - Mexiko 2:0 (0:0)

Gól: 64. Messi, 87. E. Fernández

Veľmi dôležité stretnutie pre obe strany zviazalo mužstvá plnením presných taktických pokynov a neostal priestor na futbalovú krásu. Mexiko s päťčlennou defenzívou pozorne bránilo, hráčom Argentíny nedávalo prakticky žiadny priestor, a preto nemusel Guillermo Ochoa zasahovať.

Jedinú akú-takú šancu favorita mal Lautaro Martínez, nehlavičkoval presne. Na druhej strane mohol dostať Mexiko do vedenia Alexis Vega peknou strelou z priameho kopu smerujúcou do rohu brány, chytil ju brankár Emiliano Martínez. Defenzíva Mexika skvele vypojila z hry Lionela Messiho.

Heat mapa Lionela Messiho v zápase proti Mexiku.
Heat mapa Lionela Messiho v zápase proti Mexiku.Profimedia

Ten sa po zmene strán dostával viac do zápasu a aj keď hra sa niesla v rovnakom duchu, tak predsa len to malo zo strany Argentíny trochu viacej šťavy. V 64. minúte obdržal Messi prihrávku pred šestnástku, protihráči mu dali priestor a on to využil na presnú strelu k žrdi, kde Ochoa nedosiahol - 1:0.

Sobotný duel síce nemohol nadchnúť, no Argentína nakoniec splnila pozíciu favorita a napravila svoju povesť po prehre z prvého duelu. Poistku pridal Enzo Fernández peknou strelou pod brvno zvnútra pokutového územia - 2:0. Asistenciu si pripísal Messi.

Na čele skupiny C je Poľsko so ziskom štyroch bodov, druhá Argentína má zhodne tri body ako aj Saudská Arábia, ale lepšie skóre. Posledné Mexiko získalo iba bod. V poslednom kole bude hrať juhoamerický šampión o víťazstvo v skupine proti Poľsku.