Aston Villa dlho bez trénera nebola, Gerrarda nahradí Unai Emery

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aston Villa dlho bez trénera nebola, Gerrarda nahradí Unai Emery

Unai Emery sa vracia na britské ostrovy.
Unai Emery sa vracia na britské ostrovy.Profimedia
Odvolaného Stevena Gerrarda (42) nahradí na lavičke Aston Villy Unai Emery (50). Klub informáciu potvrdil v pondelok večer na svojich oficiálnych kanáloch.

Gerrard, ktorý viedol Villu od novembra minulého roka, skončil po tom, čo s tímom v prebiehajúcom ročníku nazbieral v jedenástich zápasoch iba deväť bodov. Osudnou sa mu stala prehra s Fulhamom 0:3. Dočasne viedol mužstvo Aaron Danks, s ktorým Aston Villa vyhrala cez víkend doma s Brentfordom 4:0

"S potešením oznamujeme vymenovanie Unaia Emeryho za nového hlavného trénera nášho klubu. Unai sa kormidla chopí od 1. novembra, keď budú dokončené formality v rámci jeho pracovného povolenia," uvádza sa v klubovom vyhlásení. 

Emery anglickú Premier League pozná. V roku 2018 sa posadil na trénerskú stoličku Arsenalu po Wengerovi. Na severe Londýna vydržal 18 mesiacov. Jeho ďalšie kroky viedli do španielskej La Ligy, kde sa od júla 2020 dohodol na trojročnom kontrakte s Villarrealom. 

Španielske médiá informujú, že Villa musela pre získanie Unaia Emeryho zaplatiť výkupnú klauzulu vo výške 6 miliónov eur. Päťdesiatročný kormidelník sa v Anglicku úspechu nedočkal. Za to so španielskymi tímami dosiahol niekoľko pozoruhodných výsledkov. S Valenciou dokázal trikrát skončiť medzi najlepšími tromi celkami. 

Široká verejnosť ho považuje za špecialistu na Európsku ligu, ktorú vyhral dokopy štyrikrát. V troch prípadoch so Sevillou a raz s Villarrealom. V počte víťazstiev je v druhej najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe rekordérom. 

Pod vedením Emeryho dokázal Villarreal na ceste za triumfom v Európskej lige vyradiť v semifinále Arsenal a vo finále zdolal na pokutové kopy Manchester United. 

Aston Villa je s dvanástimi bodmi v tabuľke na 14. mieste. Najbližšie cestuje na pôdu štvrtého Newcastlu.