Atlético natiahlo sériu bez prehry, Celta zbíjala v Espanyole. Almería vydolovala bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético natiahlo sériu bez prehry, Celta zbíjala v Espanyole. Almería vydolovala bod
Aktualizované
Hráči Atlética oslavujú gól Griezmanna.
Hráči Atlética oslavujú gól Griezmanna.Profimedia
V poradí 26. kolo španielskej La Ligy pokračovalo v sobotu štyrmi duelmi.

Almería - Cádiz FC 1:1 (0:0)

Góly: 90+6. Melero - 49. Martí

V prvom polčase sa toho veľa neudialo. Zaujali len dva momenty - v jeho polovici a na konci. V 23. minúte arbiter nariadil pokutový kop pre Cádiz po faule Baptistãa na Bongondu. Po konzultácii so systémom VAR bol z toho nakoniec iba priamy kop.

Tesne pred prestávkou musel vytiahnuť skvelý zákrok David Gil. Pokus Robertona bol ešte zblokovaný, ale lopta sa odrazila priamo na nohu Baptistaa, ktorý hosťujúceho brankára preveril z hranice šestnástky.

Almería inkasovala po zmene strán, keď neubránila aut Espina. Ten vyslal prudké vhadzovanie na Rogera Martího, ktorý tečom prekonal Martíneza. Striedajúci Lázaro sa mohol na ihrisku uviesť vyrovnávajúcim gólom. Po nadýchanom centri hlavičkoval takmer nikým nestrážený, cieľ minul.

Keď sa už zdalo, že je všetkým nádejam domácim koniec, prišla na rad penalta po zákroku Mbayeho na Suáreza. K lopte sa postavil Gonzalo Melero a zariadil deľbu bodov v šiestej minúte nadstaveného času.

Slovák Martin Šviderský presedel stretnutie na lavičke náhradníkov. Almería zostala v tabuľke na 19. priečke s 26 bodmi, Cádiz sa aspoň dočasne posunul na pozíciu číslo 14 s 28 bodmi.

Rayo Vallecano - FC Girona 2:2 (2:1)

Góly: 23. Palazón, 34. Trejo - 29. a 52. Cigankov

Remíza nastala aj v súboji tímov zo stredu tabuľky. Vallecano viedlo po bravúrnom zásahu Isaaca Palazóna z 26 metrov. Nasledovali bleskové reakcie - prv zo strany Girony, ktorá odpovedala pohotovou dorážkou Viktora Cigankova. Ukrajinec upratal vyrazenú hlavičku Castellanosa za Dimitrievskeho.

Rayo šlo znovu do vedenia o päť minút neskôr, keď sa krásnou indviduálnou akciou v šestnástke blysol Óscar Trejo. Rovnaký hráč mal k dispozícii aj pokutový kop. Paulo Gazzaniga ho zneškodnil, ale skúsený gólman sa pohol skôr, ako mohol. Nasledovalo repete, ktoré Trejo rozohral prihrávkou na Palazóna, ten ale trestuhodne prestrelil...

Domáci pykali po prestávke. Najväčšiu a prakticky aj jedinú možnosť druhého dejstva premenil na trefu z 11 metrov znovu Cigankov. Vallecano zostalo na ôsmej priečke s 36 bodmi, Girona s 31 bodmi predbehla jedenástu Celtu Vigo, ktorá mala večerný duel k dobru.

Espanyol Barcelona - Celta Vigo 1:3 (0:2)

Góly: 86. Gragera - 26. Veiga, 45. Aspas (z 11m), 82. Perez

Atlético Madrid - Valencia 3:0 (1:0)

Góly: 23. Griezmann, 49. Carrasco, 67. Lemar

V úvodnej dvadsať minútovke mohol poslať Atlético dvakrát do vedenia Depay. V prvej príležitosti nemieril presne hlavou a následne zlyhal zblízka, keď zakončoval spätnú prihrávku Griezmanna. Práve francúzsky reprezentant zobral zodpovednosť do svojich rúk o pár minút na to a po výbornej kolmici za obranu od Llorenteho obstrelil brankára Mamardašviliho. Tesne pred polhodinou hry Valencia vyrovnala, ale Duro sa radoval predčasne, pretože pred zakončením Foulquier sfauloval Depaya. 

Po zmene strán si Carrasco narazil loptu s de Paulom, vnikol do šestnástky a z uhla zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Konečný rezultát uzavrel po hodine Lemar. Zľava ho pred bránou našiel osamoteného Morata. Zverenci Diega Simeoneho neprehrali ôsmy duel v rade.