Atlético si vychutnalo Sevillu, Elche vyhralo len druhýkrát v sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético si vychutnalo Sevillu, Elche vyhralo len druhýkrát v sezóne
Aktualizované
Atlético rozstrieľalo Sevillu.
Atlético rozstrieľalo Sevillu.Profimedia
Futbalisti Getafe vyhrali v zápase 24. kola španielskej La Ligy proti Girone a dostali zo zóny zostupu. Z troch bodov sa po výhre v Almeríi teší aj Villarreal. Atlético Madrid rozstrieľalo Sevillu.

Getafe CF - Girona CF 3:2 (3:0)

Góly: 2., 14. Ünal, 43. Mayoral - 54. Castellanos, 80. Gutiérrez

Madridský tím išiel do vedenia už v 2. minúte zásahom tureckého útočníka Enesa Ünala, ktorý skóre navýšil o dvanásť minút neskôr z pokutového kopu. Do prestávky pritom hosťujúceho brankára prekonal ešte aj Borja Mayoral a zdalo sa, že o všetkom je rozhodnuté. Napriek tomu rýchlo znížil Castellanos a po góle Gutiérreza mala Girona šancu aspoň na bod. Ten sa jej nepodarilo získať. V tabuľke ostáva na jedenástom mieste, Getafe poskočilo na šestnástu priečku.

UD Almería - Villarreal 0:2 (0:0)

Góly: 76. Moreno, 88. Morales

Almería sa síce pred týždňom tešila z prekvapivej výhry proti Barcelone, ale na tento duel nenadviazala. Pomerne dlho bola blízko aspoň k remíze, lenže Villarreal potvrdil úlohu favorita a gólmi v závere rozhodol. Presadili sa Moreno s Moralesom. Domáci sú tak na sedemnástej pozícii len bod pred zónou zostupu. "Žltá ponorka" ostala šiesta.

RCD Malorka - Elche CF 0:1 (0:1)

Gól: 89. Boyé

Veľké prekvapene sa zrodilo na úkor Malorky, pretože posledné Elche vyhralo iba svoj druhý zápas v tejto sezóne. V závere o tom jediným gólom stretnutia rozhodol útočník Lucas Boyé. Vyrovnal síce ešte Muriqi, no tento zásah pre faul neplatil. Slovenský obranca Martin Valjent odohral celý duel, na lavičke náhradníkov figuroval aj brankár Dominik Greif.

Atlético Madrid - Sevilla 6:1 (2:1)

Góly: 23. a 26. Depay, 74. a 90+2. Morata, 53. Griezmann, 69. Carrasco, - 39. En-Nesyri, ČK: 81. Gueye (Sevilla) po druhej ŽK

Zverenci Diega Simeoneho ťahali pred stretnutí sedemzápasovú šnúru bez prehry. Doma prehrali naposledy s Barcelonou v úvode januára. Že sú vo forme a v hernej pohode, potvrdil prakticky prvý polčas. Memphis Depay sa blysol dvomi gólmi. Hostia síce znížili, ale na viac sa nezmohli. Po zmene strán Atlético pridalo do tempa a dočkalo sa ďalších štyroch zásahov. Sevilla na súperovej pôde vyhrala iba dvakrát v aktuálnom ročníku. Patrí jej šestnásta priečka. Futbalisti Atlética sú tretí.

Neúplná tabuľka La Ligy.
Neúplná tabuľka La Ligy.Flashscore