Atletické MS v Budapešti, 4. deň: Forsterová na predposlednom mieste, Bakkali s titulom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atletické MS v Budapešti, 4. deň: Forsterová na predposlednom mieste, Bakkali s titulom
Aktualizované
Forsterová doplatila na zlý nábeh.
Forsterová doplatila na zlý nábeh.Profimedia
Slovenská atlétka Viktória Forsterová (21) nepostúpila po nevydarenom výkone na MS v Budapešti do semifinále v behu na 100 m prek.

V II. rozbehu obsadila predposledné 8. miesto časom 13,47 s. Za svojím najlepším časom sezóny 12,72 zo zlatého behu na univerziáde v Čcheng-tu výrazne zaostala. Dôvodom bol predovšetkým zlý nábeh na prvú prekážku, pred ktorou výrazne zadrobčila a nedostala sa do tempa.

Do semifinále postupovali priamo prvé štyri prekážkarky plus ďalšie štyri s časmi. Už po skončení II. rozbehu však bolo jasné, že Forsterová ďalej nepôjde.

"Neviem, čo sa stalo. V rozcvičke som sa cítila dobre. Lenže potom zaznel výstrel a mne zrazu nevyšiel krok na prvú prekážku. Potom som sa snažila zabojovať, ale už to bolo zbytočné. Bohužiaľ, je to tak, ako to je. Musím ísť ďalej," povedala smutná Forsterová pre RTVS.

Najrýchlejší čas v rozbehu dosiahla Kendra Harrisonová. Američanke sa podarilo dokonca vylepšiť svetový výkon roka na 12,24.

MS v Budapešti - 100 m prek. žien:

1. Nia Aliová (USA) 12,55 s

2. Pia Skrzyszowská (Poľ.) 12,65

3. Luca Kozáková (Maď.) a Marione Fourieová (JAR) obe 12,71

8. Viktória FORSTEROVÁ (SR) 13,47

Marocký atlét Soufiane El Bakkali nečakane obhájil titul na MS v Budapešti na trati 3000 m prek. Zabehol čas 8:03,53 min a zdolal Etiópčana Lamechu Girmu (08:05,44), ktorý v tejto sezóne vylepšil svetový rekord. Úradujúci olympijský šampión El Bakkali si pripísal štvrté pódiové umiestnenie na MS, keď má okrem dvoch zlatých medailí aj striebro a bronz.

Girma sa pokúsil marockého súpera na trati zbaviť, no po poslednom prechode vodného priekopu už na súpera nestačil a rovnako ako pred rokom v Eugene obsadil druhú priečku. Zostáva tak naďalej smoliarom vrcholných podujatí, z ktorých má štyri striebra. Tretí v Budapešti dobehol Keňan Abraham Kibiwot výkonom 8:11,98.

MS v Budapešti - 3000 m prek. mužov:

1. Soufiane El Bakkali (Mar.) 8:03,53 min

2. Lamecha Girma (Et.) 8:05,44

3. Abraham Kibiwot 8:11,98