Austrália zdolala Holandsko a predstaví sa v semifinále Davisovho pohára

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Austrália zdolala Holandsko a predstaví sa v semifinále Davisovho pohára
Radosť austrálskej dvojice.
Radosť austrálskej dvojice.TASR
Alex de Minaur v utorok zabezpečil postup Austrálie do semifinále Davisovho pohára, keď v Málage zdolal Holanďana Botica van de Zandschulpa po tom, čo Jordan Thompson vyhral proti Tallonovi Griekspoorovi.

Dvadsaťosemnásobní šampióni sa o účasť v nedeľňajšom finále stretnú buď so šesťnásobnými víťazmi zo Španielska, alebo s Chorvátskom.

Van de Zandschulp, 35. hráč rebríčka ATP, v koncovke prvého setu dokázal svojmu súperovi vziať podanie a vyhrával 1:0. Následné dve dejstvá už ale boli v réžii Austrálčana, ktorý získal rozhodujúci bod pre postup.

V predchádzajúcom dueli Thompsona s Griekspoorom si protagonisti v úvode svojho stretu vymenili brejky, o niečo neskôr už 96. hráč sveta z Holandska podával na víťazstvo v prvom sete, ktorý získal pomerom 6:4. Ostatné zlomové chvíle merania síl však patrili austrálskemu reprezentantovi – Thompson zvíťazil 2:1.

Obom hráčom z krajiny protinožcov sa tak podarilo zvrátiť svoje duely, čím svojej domovine vydláždili cestu do semifinále. Okrem súboja Španielov s Chorvátmi nastúpia v ďalších štvrťfinálových zápasoch Taliansko proti Spojeným štátom a Nemecko proti Kanade.

Málaga - štvrťfinále Davisovho pohára:

Jordan Thompson (Aus.) - Tallon Griekspoor (Hol.) 4:6, 7:5, 6:3

Alex De Minaur - Botic Van De Zandschulp 5:7, 6:3, 6:4