Titul ako satisfakcia za najťažšiu sezónu. Djokovič ďakuje deťom a rodine

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Titul ako satisfakcia za najťažšiu sezónu. Djokovič ďakuje deťom a rodine
Djokovič má podľa vlastných slov za sebou najťažšiu sezónu.
Djokovič má podľa vlastných slov za sebou najťažšiu sezónu.
Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (35) vníma rekordný šiesty titul na Turnaji majstrov ako satisfakciu. Uplynulú sezónu označil "Nole" za najťažšiu v kariére.

Djokovič v januári nemohol obhajovať trofej na Australian Open a deportovali zo z krajiny. Keďže nie je zaočkovaný proti ochoreniu Covid-19, prišiel aj o možnosť štartovať na US Open i na turnajoch Masters 1000 v Indian Wells a Miami.

Na záverečnom podujatí sezóny v Turíne potvrdil, že stále môže pomýšľať na najvyššie méty. V priebehu turnaja stratil jediný set a v historickej bilancii sa počtom triumfov vyrovnal Švajčiarovi Rogerovi Federerovi.

"Chcem sa poďakovať najmä mojim deťom a manželke za to, že v ťažkých chvíľach stáli pri mne a podporovali ma. Bolo to veľmi náročné, nemohol som cestovať na všetky turnaje. Teší ma, že moji najbližší boli teraz v Turíne a mohli si vychutnať cenný triumf. Tento titul je pre mňa satisfakcia," uviedol dojatý Djokovič.

Srb dokázal triumfovať medzi elitnou osemčlennou "smotánkou" v troch rôznych mestách. Prvý titul získal v roku 2008 v Šanghaji, v sezónach 2012, 2013, 2014 a 2015 nenašiel premožiteľa v Londýne.

"Šiesty titul má pre mňa špeciálnu príchuť, lebo Taliansko mi prirástlo k srdcu. Som rád, že sa mi v Turíne podarilo nadviazať na úspešné vystúpenie z tohtoročného turnaja Masters 1000 v Ríme, na ktorom som tiež dokráčal k trofeji. Želal by som si, aby som inšpiroval čo najviac talianskych detí k tomu, aby sa začali venovať tenisu."

V úvode novej sezóny Djokovič nebude obhajovať žiadne body a v prípade úspešného ťaženia na Australian Open sa môže opäť vrátiť na post svetovej jednotky.

"Neviem, čo prinesie budúcnosť, ale mám veľký hlad po ďalších úspechoch, chcem získavať trofeje. Chcem naďalej písať históriu tohto športu, hrať na najvyššej úrovni a prinášať športovým fanúšikom na celom svete pozitívne emócie. Vidíme sa v Austrálii," odkázal 35-ročný Djokovič, ktorý po triumfe v Turíne poskočil v rebríčku ATP na piate miesto.