Djokovič v boji o vyrovnanie rekordu Federera, Ruuda motivuje skvelý rok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič v boji o vyrovnanie rekordu Federera, Ruuda motivuje skvelý rok
Obaja tenisti majú o motiváciu postarané.
Obaja tenisti majú o motiváciu postarané.Profimedia
Novak Djokovič (35) si postupom do nedeľného finále Turnaja majstrov v Turíne zabezpečil možnosť vyrovnania rekordu Švajčiara Rogera Federera (41), ktorý na tomto podujatí dokázal triumfovať až šesťkrát. Protivníkom srbského bude Casper Ruud (23) vo svojom premiérovom boji o titul.

Pre 35-ročného Srba je to ôsma účasť na Turnaji majstrov a v tohtoročnej edícii ostáva neporazený. Ak vyhrá, získa najvyššiu jednorazovú odmenu v histórii tenisu, a to 4,58 milióna eur. Víťazná suma nórskeho tenistu by bola nižšia, pretože v záverečnom zápase skupiny podľahol Nadalovi.

Ruud po víťazstve nad Andrejom Rubľovom v priamom súboji o postup do boja o titul v Turíne povedal, že neočakával svoje ďalšie finále v roku 2022. Dvadsaťtriročný tenista má za sebou skvelú sezónu - na turnaji Miami Open sa dostal do svojho prvého finále na úrovni Masters 1000, predtým sa prebojoval do finále French Open a US Open. Rok bude chcieť zavŕšiť víťazstvom na koncoročnom podujatí.

"Myslím, že som určite prekvapil sám seba. Začiatok roka bol pre mňa náročný, pretože deň pred zápasom na Australian Open som si podvrtol členok, takže som musel odstúpiť. Keď som sedel v lietadle späť domov, nemyslel som si, že teraz tu budem v tejto pozícii," uviedol Nór.

Djokovič je v nedeľu v hre o zisk rekordného šiesteho titulu na ATP Finals. Ruud, ktorý má v priamych súbojoch so Srbom bilanciu 0:3 a nevyhral s ním ešte ani set, pred ich stretnutím svojho súpera pochválil.

"Novak je vo finále na tunajšom tvrdom povrchu v hale jedným z najťažších hráčov, proti akému sa dá v histórii nášho športu hrať," povedal Ruud.

"Viem, že budem musieť prísť s niečím, čo som proti nemu ešte neurobil, pretože som ho doposiaľ nedokázal poraziť," uvedomuje si silu Djokoviča.