Nadal zdolal na Masters Ruuda, sezóna sa preňho ale skončila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nadal zdolal na Masters Ruuda, sezóna sa preňho ale skončila
Nadal zdolal na Masters Ruuda, sezóna sa preňho ale skončila
Nadal zdolal na Masters Ruuda, sezóna sa preňho ale skončilaProfimedia
Španielsky tenista Rafael Nadal (36) si v treťom vystúpení na tohtoročnom Turnaji majstrov v Turíne pripísal na konto prvé víťazstvo.

V pozícii nasadenej jednotky zdolal v zelenej skupine trojku "pavúka" Nóra Caspera Ruuda dvakrát 7:5, do semifinále ale nepostúpil.

Španiel stratil šancu dostať sa medzi elitné kvarteto už po dvojsetových prehrách s Američanom Taylorom Fritzom a Kanaďanom Félixom Augerom-Aliassimeom.

Na zápas s Ruudom, ktorý bol už istý semifinalista, nastúpil s cieľom rozlúčiť sa víťazne so sezónou a to sa mu podarilo. V oboch setoch rozhodol Nadalov brejk za stavu 6:5.

Štatistiky zo zápasu medzi Nadalom a Ruudom.
Štatistiky zo zápasu medzi Nadalom a Ruudom.Flashscore

"Teší ma, že v poslednom oficiálnom súťažnom zápase v tomto roku som zvíťazil. Casper je skvelý hráč. Musím priznať, že koniec sezóny som si predstavoval ináč. Dúfal som, že sa mi podarí postúpiť do semifinále Turnaja majstrov, no na mojich výkonoch sa odzrkadlila menšia zápasová prax."

"Moja hra nebola na potrebnej úrovni a nemal som dostatok sebavedomia. Prvých šesť mesiacov sezóny bolo veľmi náročných a v druhej polovici sezóny to už nebolo z mojej strany ono. Svoju úlohu zohralo aj zranenie," uviedol Nadal pre oficiálnu stránku ATP.

Turnaj majstrov v Turíne:

Zelená skupina:

Rafael Nadal (Šp.-1) - Casper Ruud (Nór.-3) 7:5, 7:5