Australian Open uvidí český súboj. Vondroušová zdolala svetovú dvojku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Australian Open uvidí český súboj. Vondroušová zdolala svetovú dvojku

Češku čaká 17-ročná krajanka.
Češku čaká 17-ročná krajanka. TASR
Druhá nasadená tenistka Ons Džabúrová (28) vypadla v druhom kole Australian Open, keď vo štvrtok prehrala s bývalou finalistkou French Open Markétou Vondroušovou (23).

Markéta Vondroušová - Ons Džabúrová 6:1, 5:7, 6:1

Vondroušová mala výborný vstup do duelu, rýchlo sa ujala vedenia 3:0, v šiestom geme druhý raz zobrala súperke podanie a následne potvrdila brejk. Nasledujúci set bol oveľa vyrovnanejší, obe hráčky stratili dvakrát svoj servis. V desiatom geme nevyužila Džabúrová setbal, no v dvanástom čistou hrou už áno a vyrovnala.

Počas rozhodujúceho dejstva opäť dominovala Češka, ktorá bola síce za stavu 5:0 brejknutá svojou protivníčkou, no v ďalšej hre využila druhý mečbal. Tunisanka, ktorá sa vlani prebojovala do finále Wimbledonu a US Open, urobila v 102-minútovom súboji 50 nevynútených chýb a osemkrát stratila svoje podanie.

Rebríčkovo 86. hráčka sveta sa v chladnom večeri v Rod Laver Arene vyrovnala so všetkým, čo na ňu súperka vypustila. Vyššie nasadená protagonistka len v zábleskoch predviedla svoje brilantné raketové schopnosti, ktoré z nej urobili takú obľúbenú hráčku na turnaji WTA. Džabúrová sa po víťazstve v úvodnom zápase sťažovala na problémy s kolenom. V 3. kole sa Vondroušová stretne s krajankou Lindou Fruhvirtovou