Bajcetic prepísal históriu, stal sa tretím najmladším strelcom Liverpoolu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bajcetic prepísal históriu, stal sa tretím najmladším strelcom Liverpoolu

Bajcetic a Klopp po zápase rozdávali úsmevy na všetky strany.
Bajcetic a Klopp po zápase rozdávali úsmevy na všetky strany.Profimedia
Výhru FC Liverpool na ihrisku Aston Villy 3:1 v 17. kole anglickej Premier League spečatil prvým seniorským gólom tretí najmladší strelec v histórii klubu Stefan Bajcetic. Osemnásťročný Španiel tak prežil večer snov.

Liverpool zaznamenal proti Aston Ville tretie víťazstvo za sebou. Základ výhry položili "The Reds" hneď v prvom polčase, keď do vedenia išli už v 5. minúte zásluhou Mohameda Salaha. V 37. minúte po rohovom kope zvýšil na 2:0 stopér Virgil van Dijk, ktorý slabšou ľavačkou namieril presne k vzdialenejšej žrdi. Vo Villa Parku udržal nádeje domácich gólom po zmene strán Ollie Watkins. Definitívu dal zápasu v 81. minúte po dvoch minútach na ihrisku Bajcetic.

Španielsky mladík sa stal vo veku 18 rokov a 65 dní tretím najmladším strelcom v histórii Liverpoolu v Premier League. Hneď za legendárnym Michaelom Owenom (17 rokov a 143 dní) a Raheemom Strelingom (17 rokov a 317 dní). Je tiež druhým najmladším Španielom, ktorý skóroval v súťaži, hneď za Cescom Fabregasom, ktorému sa to podarilo vo veku 17 rokov a 113 dní v auguste 2004 proti Blackburnu Rovers.

"Stefan je výnimočný talent. Je drzý ako čert a to, ako hrá, je skvelé. Jeho prístup je výnimočný. Mal otca futbalistu, takže gény tam sú, ale aj uvedomelosť a zápasová inteligencia," povedal o svojom zverencovi kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.