Baláž varuje pred čiarami, Jedlička zvýrazňuje premieňanie šancí. Frühaufa nikto nesklamal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Baláž varuje pred čiarami, Jedlička zvýrazňuje premieňanie šancí. Frühaufa nikto nesklamal
Radosť Jozefa Baláža po úvodnom góle.
Radosť Jozefa Baláža po úvodnom góle.TASR
Prehra slovenských hokejových reprezentantov s Nemeckom 2:3 po samostatných nájazdoch nie je z pohľadu výsledku podstatná. Mladý tím, ktorí tvoria hráči do 25 rokov, zbiera skúsenosti a hľadajú sa lídri pre budúcnosť reprezentácie. Výbery proti sebe nastúpia aj vo štvrtok od 17:30 v košickej Steel aréne.

Dôležité modré čiary

Dominik Jendek, jeden z piatich reprezentačných debutantov, bol za asistenciu na úvodný zásah duelu vďačný. "Začali sme veľmi dobre. Vedeli sme, že to bude náročné stretnutie a že Nemci budú rýchlo korčuľovať. To sa aj potvrdilo, často nás napádali. Veľmi ma teší moja asistencia, ale mrzí ma, že sme nezvíťazili. Puk sa správne odrazil, posunul som ho do priestoru, v ktorom Jožko Baláž skóroval," prezradil útočník Banskej Bystrice.

Prehľad zápasu Slovensko - Nemecko 2:3 sn

Baláž videl situáciu nasledovne. "Môj gól bol tímová práca. Začalo sa to od buly, prišla dobrá strela od obrancu a prihrávka od spoluhráča," zamyslel sa, aby sa vzápätí pozrel aj na náročnosť medzinárodného merania síl. "Myslím si, že si pred druhým súbojom pozrieme video, na ktorom rozoberieme vychádzanie z obranného pásma. Presvedčili sme sa, aké dôležité sú modré čiary - obranná aj útočná."

Hlavné štatistiky súboja.
Hlavné štatistiky súboja.Flashscore

Hlavaj oporou, Jedlička nádejou

Ďalšími nováčikmi v seniorskom reprezentačnom drese Slovenska boli Pavol Funtek, Dávid Romaňák, Branislav Ligas a Adam Lukošik. Mužstvo podržal viacerými zákrokmi Samuel Hlavaj, prvý predviedol už počas úvodného striedania. Neskôr si na ňom vylámali zuby Jentzsch, Zitterbart, Eder či v predĺžení Schinko.

"Bol to pre mňa prvý zápas po troch týždňoch a bolo to dosť náročné. Rýchlo som sa rozchytal, išli na mňa nejaké strely, mal som zákroky a to ma nakoplo. Diváci boli výborní, užili sme si to."

Nádeje Slovákov na triumf vrátil Maroš Jedlička, keď pohotovou strelou z mínusového uhla zaskočil Ančičku: "V prvej tretine sme sa trochu hľadali, potom sme hrali dobre. Škoda, že to nevyšlo. Musíme lepšie premieňať šance, ktoré sme mali. Pred mojím gólom som sa ani nepozrel na bránku, iba som do toho buchol a padlo to tam." Hráč Zvolena šiel aj na samostatné nájazdy, v druhej sérii ale neuspel. O triumfe Nemecka rozhodol Wohlgemuth. 

Bennet Rossmy, brankár Samuel Hlavaj a Andrej Golian.
Bennet Rossmy, brankár Samuel Hlavaj a Andrej Golian.TASR

Vo štvrtok to pomalšie nebude

Za trénerský tím zhodnotil priebeh stretnutia Peter Frühauf. Poznamenal, že menšie komplikácie boli očakávané, na druhej strane nikto z hráčov sklamať nemal.

"Bola to výborná previerka. Videli sme, že keď v tíme nie sú skúsenejší hráči, mladší majú niekedy problém so systémom aj rýchlosťou, čo je pochopiteľné vzhľadom na ich vek. Musia pochopiť, v akej rýchlosti sa hrá na medzinárodnej úrovni. Ďalší zápas nebude pomalší. Spočiatku sme volili komplikované riešenia jednoduchých situácií na streleckej osi."

"Je ťažké za pár dní nacvičiť presilovky, preto sme mali tri presilovkové formácie. Vo štvrtkovom zápase to bude lepšie, pretože chalani si vyskúšali veľa vecí a mentálne budú oveľa silnejší. Určite potrebujeme dať gól z presilovky a viac sa tlačiť do bránky. V ofenzíve aj v defenzíve boli hráči, ktorí nás pozitívne zaujali a nikto nesklamal. Chalani si prešli školou rýchlosti a zvládli to," uzavrel Frühauf.