Slováci v Košiciach prvýkrát od MS 2019, proti Nemcom zabojujú o 39. víťazstvo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v Košiciach prvýkrát od MS 2019, proti Nemcom zabojujú o 39. víťazstvo
Slovenská reprezentácia odohrá dvojzápas na východe republiky.
Slovenská reprezentácia odohrá dvojzápas na východe republiky.
TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia v stredajšom prípravnom zápase proti Nemecku so snahou o 39. víťazstvo nad týmto súperom. V Michalovciach sa tímy stretnú v 70. vzájomnom stretnutí, o deň neskôr v Košiciach si konfrontáciu zopakujú.

Pre slovenský tím pôjde o prvý zápas v Michalovciach od apríla 2019, do košickej Steel arény zavíta premiérovo od súbojov v základných skupinách MS 2019. Slováci si držia proti Nemecku pozitívnu bilanciu, v ktorej majú po 38 výhrach, jednej remíze a 30 prehrách skóre 169:151.

Zatiaľ naposledy sa s nimi stretli na Nemeckom pohári v novembri 2022. Víťazstvo domáceho tímu znamenalo jeho celkový triumf na turnaji a zároveň posledné 4. miesto pre Slovákov. V nemeckom výbere pre zápasy v Michalovciach a Košiciach sú všetci traja strelci z tohto zápasu - Tim Wohlgemuth, Tobias Eder a Tim Fleischer.

Reprezentačné A-mužstvo SR doteraz odohralo v Michalovciach dva zápasy, oba víťazné. V apríli 2018 triumfovalo nad Lotyšskom 4:1 a v spomínanej generálke pred MS 2019 zdolalo Nórov 3:2 po predĺžení.

Hokejová reprezentácia sa v Košiciach prvýkrát v ére samostatnosti predstavila 24. apríla 2007. V generálke na MS s Bieloruskom podľahla 1:2. Za SR si vtedy zahrali aj Jaroslav Halák, Zdeno Chára či súčasný asistent reprezentačného trénera Andrej Podkonický. Slováci odvtedy nastúpili v Steel aréne v ďalších 19 dueloch, ku ktorým patrí aj sedem stretnutí základnej skupiny MS 2019.

Bilancia SR v metropole východu je 8 víťazstiev a 12 prehier. Zatiaľ posledný reprezentačný duel v Steel aréne bol proti Dánsku v závere základnej skupiny MS 2019, v ktorom domáci reprezentanti zvíťazili 2:1 po samostatných nájazdoch. O ich víťazstve vtedy rozhodol Ladislav Nagy, ktorý tým pred domácimi divákmi v rodných Košiciach ukončil kariéru.

Program prípravných zápasov s Nemeckom:

streda 8. februára: Slovensko - Nemecko /18:00, Michalovce/

štvrtok 9. februára: Slovensko - Nemecko /17:30, Košice/