Halák natiahol svoju víťaznú šnúru, Černák odišiel z derby s nádielkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Halák natiahol svoju víťaznú šnúru, Černák odišiel z derby s nádielkou
Slovenský gólman si pripísal ďalší úspech.
Slovenský gólman si pripísal ďalší úspech.Profimedia
Poltucet súťažných stretov NHL priniesol štyri predstavenia slovenských hokejistov, z víťazstva sa mohli radovať dvaja z nich. Tatar (32) i Halák (37) zažili deväťgólové duely so šťastným koncom v predĺžení. Tampa si z derby odniesla vysokú prehru.

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 7:1

Tampa pricestovala na ľad Panthers, kde oba celky čakal derby duel. Hostia vyhrali ostatné tri súboje, zakaždým inkasovali dvakrát. Tentoraz ich ale u súpera čakalo nemilé prekvapenie - do bránky Lightning smerovalo viac strelecký pokusov ako v spomínanej trojzápasovej sérii.

Postarali sa o to najmä Matthew Tkachuk a Carter Verhaeghe. Prvý menovaný nazbieral päť kanadských bodov za dva góly a tri asistencie, kanadský útočník si zapísal bilanciu 2+2. Ťažkú prehru musel stráviť aj Erik Černák, ktorý odohral takmer 14 minút a pripísal si až štyri mínusové body.

Philadelphia Flyers - New York Islanders 1:2

New Jersey Devils - Vancouver Canucks 5:4 pp

V domácom drese zaokrúhlil Tomáš Tatar počet odohraných stretnutí v tejto sezóne na číslo 50, bola z toho víťazná oslava. Slovák síce nebodoval, no mužstvo potiahli k úspechu jeho spoluhráči - po dva presné zásahy strelili Hughes a Palát, tri asistencie zaknihoval Hamilton. Pre hostiteľa to bolo už šieste predĺženie z posledných siedmich vystúpení, Devils si postrážili tretiu priečku Východnej konferencie.

New York Rangers - Calgary Flames 5:4 pp

Na klzisko v Madison Square Garden vykorčuľovali dvaja Slováci. V domácej bránke sa druhý raz po sebe predstavil Jaroslav Halák, súčasťou štvrtého útoku hostí bol Adam Ružička. Po zápase mal viac dôvodov na radosť gólman, ktorý predviedol 28 zákrokov a bolo to preňho šieste osobné víťazstvo v rade. Ružička odohral skoro 10 minút, štatistiky si nevylepšil.

Najproduktívnejším hráčom bol domáci Mika Zibanejad. Švédsky ofenzívny protagonista sa dvakrát gólovo presadil a pridal jednu asistenciu. O výhre Rangers rozhodol v predĺžení Alexis Lafreniere.

Dallas Stars - Anaheim Ducks 3:2 sn

Arizona Coyotes - Minnesota Wild 3:2