Barcelona aj Real Madrid svoje nedeľné zápasy zvládli, na čele tabuľky sa nič nezmenilo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona aj Real Madrid svoje nedeľné zápasy zvládli, na čele tabuľky sa nič nezmenilo

Aktualizované
Barcelona aj Real Madrid svoje nedeľné zápasy zvládli, na čele tabuľky sa nič nezmenilo
Barcelona aj Real Madrid svoje nedeľné zápasy zvládli, na čele tabuľky sa nič nezmeniloProfimedia
Futbalisti FC Barcelona vyhrali v 18. kole španielskej La Ligy na domácom trávniku proti Getafe a ostávajú na čele tabuľky s trojbodovým náskokom pred Realom Madrid, ktorý porazil Athletic Bilbao.

Villarreal CF - Girona CF 1:0 (0:0)

Gól: 90+10. Parejo (pen.)

ČK: 79. Bueno (Girona)

Už na začiatu mohol domáci Yeremi Pino otvoriť skóre, ale trafil iba konštrukciu brány a gólman Paulo Gazzaniga sa zaskvel pri následnej dorážke Álexa Baenu. Na druhej strane si za obranu nabehol Stuani, nemal dobrý prvý dotyk a zoči-voči Reinovi neuspel. Hosťujúci brankár pokračoval vo výbornom výkone, nakoľko zlikvidoval aj prudkú hlavičku Mandiho. Záver bol pre Gironu veľmi ťažký, pretože Santiago Bueno videl po faule druhú žltú kartu a tým pádom aj červenú.

Villarreal dostal šancu na rozhodnutie v nadstavenom čase, ale Gerard Moreno nepremenil pokutový kop, ktorý chytil Gazzaniga. Napriek tomu sa zápas neskončil bezgólovou remízou. V jedenástej minúte nadstavenia rozhodol z druhej nariadenej penalty Dani Parejo. "Žltá ponorka" ostáva na piatom mieste tabuľky La Ligy, Girona je jedenásta.

Elche CF - Osasuna Pamplona 1:1 (0:1)

Góly: 67. Carmona - 20. Ávila

Pre hosťujúceho favorita sa duel vyvíjal ideálne, pretože po akcii cez ľavé krídlo vyhrával už od 20. minúty. Centrovanú loptu prudkou hlavičkou poslal do brány Ezequiel Ávila. Domáci dokázali po zmene strán vyrovnať. José Carmona tvrdou ranou z pravej strany pokutového územia nedal šancu brankárovi.

Posledné Elche získalo iba svoj šiesty bod, pričom aj po osemnástich odohratých stretnutiach platí, že v tejto sezóne La Ligy ešte nevyhralo. Osasuna ostáva na slušnej siedmej priečke. Nevyužila šancu predbehnúť šiesty Betis.

FC Barcelona - Getafe CF 1:0 (1:0)

Góly: 35. Pedri

Mohol to byť úvod pre Getafe ako z najlepšieho sna, ale Borja Mayoral skóroval v tretej minúte z ofsajdového postavenia. Hostia neboli pre favorita jednoduchým sústom, pretože sa perfektne pripravili hlavne po defenzívnej stránke.

Napriek tomu spravili veľkú chybu v 35. minúte, počas ktorej nechali otvorený priestor pred bránou, kam loptu poslal Raphinha a nabiehajúci Pedri zoči-voči Soriovi otvoril skóre.

Vyrovnanie mal na kopačke Mayoral, tesne pred prestávkou sa proti nemu zaskvel vo skvelej forme chytajúci Marc-André ter Stegen. Po zmene strán príležitosti neprichádzali. Jednu a to výraznú, mal až v 85. minúte Kessié. Sám pred Soriom nepochodil.

Barcelona dokázala doviesť zápas do úspešného konca a aspoň na niekoľko hodín má na čele tabuľky La Ligy už šesťbodový náskok. Getafe je šestnáste a len o skóre sa nenachádza v zostupovej zóne. Domáci hrali bez potrestaného útočníka Roberta Lewandowského.

Okrem toho "Blaugranas" vyhrali štrnásty zo sedemnástich zápasov a strelili 36 gólov, pričom ich inkasovali len šesť. To sú najlepšie čísla v súťaži. Ter Stegen udržal čisté konto trinásty raz.

Athletic Bilbao - Real Madrid 0:2 (0:1)

Góly: 24. Benzema, 90. Kroos

Vo výbornej diváckej kulise chceli hráči Bilbaa poraziť favorita, ale ten išiel do vedenia v 19. minúte po tom, ako center nezakončil Marco Asensio, no odrazenú loptu si našiel Karim Benzema a pohotovo ju z voleja dopravil do siete.

Domáci sa tiež snažili byť nebezpeční. Defenzíva favorita fungovala lepšie ako v posledných zápasoch. Navyše Nacho Fernández strieľal v druhom dejstve na dvakrát z rohu malého vápna. Prvou strelou trafil obrancov a druhou napálil do gólmana Simóna.

Neujala sa ani šanca zo 67. minúty, keď Benzema poslal kolmicu za obranu na Asensia. Krížnym pokusom tesne minul vzdialenejšiu žrď. Bilbao mohlo vzápätí vyrovnať, lenže Nico Williams po centri pred bránu strieľal do protipohybu Courtoisa tiež jemne nepresne.

Baskický tím každopádne chcel aspoň vyrovnať a tlačil sa do zakončení. Lopta niekoľkokrát nebezpečne poskakovala pred bránou, raz po centri z rohu spadla tesne pred ňu a len fakt, že Iňaki Williams sa nestihol zorientovať skôr rozhodol o tom, že neskončila v sieti.

Prišla tak poistka striedajúceho Toniho Kroosa. Obdržal prihrávku na hranicu pokutového územia a presne namieril k žrdi, kde Simón nedosiahol. Real Madrid naďalej ostáva na druhom mieste tabuľky La Ligy, stráca tri body na vedúcu Barcelonu. Bilbao je ôsme.