Barcelona sa cíti zachránená, hovorí sa o finančnom zdraví a návrate Messiho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona sa cíti zachránená, hovorí sa o finančnom zdraví a návrate Messiho

Ekonomický viceprezident FC Barcelona vysvetlil súčasnú situáciu.
Ekonomický viceprezident FC Barcelona vysvetlil súčasnú situáciu.Profimedia
Prezident FC Barcelona netají svoj vysnívaný úmysel a už dlhší čas verejne hlási myšlienku návratu Lionela Messiho (35) v nasledujúcom lete. Argentínčanovi končí v budúcej sezóne zmluva s Parížom Saint-Germain a zdá sa, že Joan Laporta (60) urobí všetko pre to, aby ho získal späť.

Fanúšikovia Barcelony neradi spomínajú na udalosti z leta 2021, keď klub nechal zadarmo odísť najlepšieho futbalistu svojej histórie, pretože si nemohol dovoliť ho zaregistrovať.

Odchod hviezdy zasiahol sebavedomie klubu, no príčinou bola zlá finančná situácia celej organizácie. Momentálne však Kataláncom svitá na lepšie časy a zdá sa, že z najhoršieho sú už vonku. Joan Laporta využil všetky dostupné prostriedky, aby posunul klub do pozície, v ktorej môže opäť obchodovať a napredovať.

Ekonomický viceprezident Eduard Romeu v rozhlasovej stanici Catalunya dostal otázku, či návrat Messiho je vôbec z pohľadu financií možný. "Určite by to bolo realizovateľné, pretože ak by sa vrátil, prišiel by zadarmo," stručne vysvetlil.

Chcel však zdôrazniť, že je potrebné zvážiť oveľa viac ako len financie. „Je našou ikonou, toto bude vždy jeho domov. Rozhodnutie ale musí urobiť trénerský štáb a samotný hráč. Nezodpovedá mi robiť takéto uznesenia, ale bolo by to možné," priblížil.

Periodikum Mundo Deportivo prinieslo aj ďalšie citácie, v ktorých Romeu hovorí o všeobecnom finančnom zdraví klubu.

"Nechcem znieť arogantne, Barcu sme zachránili. Nemáme ju ale v dobrom ekonomickom stave a čaká nás ešte veľa úspor, prísnosti a práce. Barca bude v priebehu piatich rokov nášho mandátu opäť zdravá, v sezóne 2024/25 budeme na úrovni, ktorá nám zodpovedá."

Okrem finančných úvah môže byť najzložitejšou úlohou, ktorá Barcelonu čaká, presvedčiť sedemnásobného držiteľa Zlatej lopty, aby sa vrátil. Laporta totiž výrazne naštrbil Messiho dôveru, keďže ho v klube nedokázal udržať.