Atlanta márne bojovala s duom Dončič - Irving. Jokičovo triple double Denveru nestačilo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlanta márne bojovala s duom Dončič - Irving. Jokičovo triple double Denveru nestačilo
Krejčí v súboji so slovinskou hviezdou Dončičom.
Krejčí v súboji so slovinskou hviezdou Dončičom.Profimedia
Basketbalisti Atlanty prehrali na ihrisku Dallasu a zostali na desiatej priečke Východnej konferencie NBA, za deviatym Chicagom majú o prehru viac. Český reprezentant v drese Hawks Vít Krejčí (23) nastúpil do zápasu znova len z lavičky a za 15 minút stihol štyri body, dva doskoky a tri asistencie. Obhajcovia titulu z Denveru prehrali v Los Angeles s Clippers a prišli o prvé miesto západu.

Dallas - Atlanta 109:95

Atlanta začala v Dallase dobre a na začiatku druhej štvrtiny viedla o osem bodov. Mavericks vedení hviezdnym duom IrvingDončič však potom prevzali iniciatívu, postupne utiekli na 17 bodov a výhru si ustrážili. Irving k tomu prispel 26 bodmi, Dončič 25, hoci v prvej štvrtine nedal ani jeden. Domáci káder si výhrou zaistil účasť minimálne v predkole play-off, teraz má na piatom mieste náskok jednej výhry na šiestu a siedmu pozíciu.

Krejčí sa strelecky presadil len raz, keď v prvej štvrtine premenil trojku s faulom a následne aj trestný hod. V tej chvíli poslal Hawks do vedenia. Český basketbalista po sérii 13 zápasov v základnej zostave nastúpil s blížiacim sa play-off druhýkrát za sebou iba z lavičky. Za súčasného stavu hrať Krejčí vo vyraďovacej časti nemôže, pretože má v Atlante dvojcestnú zmluvu. Ak by mal teraz podpísať jednocestný kontrakt, musel by klub iného hráča vyradiť.

Ďalšie zápasy

Denver sa mohol v prípade výhry osamostatniť na čele Západnej konferencie, lenže prehral s Clippers a prepustil prvé miesto Minnesote. Tím z Los Angeles sa naopak priblížili istote play-off, na štvrtej pozícii má náskok už troch výhier na priečky pre predkolo.

Mužstvo Nuggets opäť ťahal Nikola Jokič, ktorý nazbieral 36 bodov, 17 doskokov a 10 asistencií, ale ani on nedokázal odvrátiť prehru. Minútu pred koncom síce trafil trojku a znížil stratu na dva body, ale Clippers hrajúci bez Kawhiho Leonarda tesné víťazstvo ubránili. 

Basketbalisti Golden State zvládli priamy súboj o play-off a v Houstone vyhrali 133:110. Po 29 bodov zaznamenali Steph Curry a Klay Thompson. Warriors tak majú na 10. priečke západu náskok na 11. Houston už štyri výhry a sú veľmi blízko k predkolu. Do konca základnej časti chýba obom tímom už iba šesť súbojov.

"Na tabuľku sme teraz vôbec nemysleli. Užívame si, že hráme dobrý basket a máme sériu výhier. Chceme si to preniesť aj do zvyšných šiestich zápasov a uvidíme, čo sa stane," povedal tréner Steve Kerr, ktorého zverenci vyhrali šiestykrát za sebou.

Philadelphia zdolala Miami 109:105 a priblížila sa k šiestemu miestu. Túto pozíciu teraz drží Indiana, ale Heat aj 76ers majú o jedno víťazstvo menej. Tyrese Maxey prispel k víťazstvu Sixers 37 bodmi, deviatimi doskokmi a 11 asistenciami. Joel Embiid pridal 29 bodov.