Nové maximum Krejčího v NBA, 52-bodový Booker napodobnil unikátny zápis Chamberlaina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nové maximum Krejčího v NBA, 52-bodový Booker napodobnil unikátny zápis Chamberlaina
Krejčí predviedol v Chicagu stopercentnú trojkovú streľbu.
Krejčí predviedol v Chicagu stopercentnú trojkovú streľbu.Profimedia
Český basketbalista Vít Krejčí (23) podal ďalší skvelý výkon na scéne NBA. Atlante pomohol k dôležitému víťazstvu nad Chicagom svojím novým bodovým maximom. Vo farbách Phoenixu sa blysol Devin Booker, 52 bodmi zažiaril pri víťazstve na palubovke New Orleans.

Chicago - Atlanta 101:113

Krejčí naposledy zažiaril presne pred týždňom, keď 16 bodmi vyrovnal svoje vtedajšie maximum. Tentoraz český hráč predviedol ďalší slušný výkon a predovšetkým bezchybnú streľbu z trojkového územia, vďaka ktorej si svoj nový zápasový rekord stanovil na 18 bodov.

Rodák zo Strakoníc sa počas stretnutia na palubovke United Center odhodlal k šiestim strelám a každú z nich premenil na tri body, pridal štyri doskoky a tri asistencie. V aktuálnom ročníku NBA tak v priemere získal 6,7 bodu na zápas, čo je v slávnej súťaži najviac v jeho doterajšej kariére.

Hawks majú aj vďaka nemu stále nádej na postup do play-off. Vo Východnej konferencii sú aktuálne na 10. priečke, teda poslednej, ktorá zaručuje miestenku v predkole vyraďovacej časti sezóny.

New Orleans - Phoenix 111:124

Spomínaný Booker predviedol svoj piaty najlepší bodový výkon v profiligovej kariére. Stal sa prvým hráčom od Wilta Chamberlaina, ktorý dosiahol aspoň 50 bodov v troch zápasoch za sebou proti tomu istému súperovi. Domácim nestačilo ani 30 bodov Ziona Williamsona.

Víťazstvo hostí zároveň znamená, že tretia Minnesota už má istú účasť v play-off. Suns sa tak k tímu Pelicans priblížili na rozdiel jedného duelu na šiestej priečke v Západnej konferencii, ktorá znamená priamy postup do vyraďovačky. Tímy sa opäť stretnú v nedeľu, tentoraz vo Phoenixe.

Ďalšie výsledky:

Charlotte - Boston 104:118

Detroit - Memphis 108:110

Indiana - Brooklyn 133:111

Orlando - Portland 104:103