Houston nepridal 12. triumf za sebou, jeho sériu zastavil 47-bodový Dončič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Houston nepridal 12. triumf za sebou, jeho sériu zastavil 47-bodový Dončič
Dončič zažiaril na palubovke súpera.
Dončič zažiaril na palubovke súpera.Profimedia
Basketbalisti Houstonu po 11 výhrach v rade podľahli v NBA Dallasu. Postaral sa o to predovšetkým hviezdny Slovinec Luka Dončič (25), ktorý nastrieľal 47 bodov, pridal 12 doskokov a sedem asistencií. Káder Mavericks vyhral siedmykrát za sebou.

Houston zaostáva v Západnej konferencii už o dve víťazstvá za desiatym Golden State Warriors, ktorý vyhral 117:113 nad San Antoniom. Tabuľku vedie Oklahoma City, ktorá tri sekundy pred koncom vyhrala v New Yorku 113:112 po tom, čo Shai Gilgeous-Alexander vyrovnal.

Houston - Dallas 107:125

Domáci mali najlepšiu formu zo všetkých tímov v súťaži a tlačil sa na desiate miesto, ktoré zabezpečuje účasť v predkole play-off. Doma proti Dallasu však nemali žiadnu šancu. Už prvú štvrtinu prehrali o 12 bodov, keď Dončič zaznamenal 22 bodov a Mavericks postupne zvýšili náskok až na 29. Kyrie Irving si ich pripísal 24.

"Keď sa bavíme o najlepších hráčoch sveta, tak jeden z nich dnes ukázal, prečo medzi nich patrí. Luka udal tón v útoku. Skvele čítal ich obranu. Je to Picasso," ocenil slovinského hráča tréner Jason Kidd. "Všetko preberali, tak bolo na mne a Kyriem, aby sme boli agresívni," povedal Dončič, ktorý okrem iného trafil deväť trojok a upevnil si pozíciu najlepšieho strelca súťaže.

Houston stráca v Západnej konferencii už dve výhry na desiate Golden State, ktoré zvíťazilo nad San Antoniom. Tabuľku vedie Oklahoma, tá vyhrala v New Yorku, keď tri sekundy pred koncom rozhodol zápas Shai Gilgeous-Alexander.

Charlotte - LA Clippers 118:130

Strelecky sa blysol Paul George, ktorý 41 bodmi pomohol Clippers k víťazstvu nad Charlotte, zažiaril aj LeBron James. Tridsaťdeväťročný najlepší strelec ligovej histórie zaznamenal 40 bodov a priviedol druhý káder z Los Angeles k víťazstvu nad Brooklynom. Ten naďalej stráca päť výhier na 10. miesto Východnej konferencie, ktoré drží Atlanta s českým reprezentantom Vítom Krejčím, Hawks sú blízko k postupu do play-off.

San Antonio - Golden State 113:117

K prieniku do vyraďovacej časti sa priblížili Warriors, ktorí využili zaváhanie Houstonu. Hostia nezačali dobre a so San Antoniom prehrávali už o 13 bodov, no v tretej štvrtine zapli a doviedli duel k dôležitému triumfu. Stephen Curry sa o to pričinil 33 bodmi. Spurs nestačilo ani 32 bodov hviezdneho francúzskeho nováčika Victora Wembanyamu.

New York - Oklahoma 112:113

V tesnom súboji o prvé miesto na Západe má aktuálne navrch Oklahoma, ktorá sa vďaka víťazstvu nad Knicks osamostatnila na čele. Využila tak zaváhanie Minnesoty, ktorá doma prekvapujúco prehrala s Chicagom. Timberwolves klesli na tretie miesto za Denver, ktorý vyhral nad Clevelandom aj vďaka triple-double výkonu Nikolu Jokiča. Srb zaznamenal 26 bodov, 18 doskokov a 16 asistencií.

Aj Oklahomu potiahol k víťazstvu autor triple-double. Shai Gilgeous-Alexander k 13 doskokom a 12 asistenciám pridal 19 bodov. Nepotvrdil síce pozíciu tretieho najlepšieho strelca súťaže, avšak trafil najdôležitejšiu strelu. New York viedol v závere aj vďaka 30 bodom Jalena Brunsona, ale Gilgeous-Alexander sa v záverečných sekundách uvoľnil do rohu ihriska a z otočky rozhodol o víťazstve Thunder.

Minnesota - Chicago 101:109

K prehre Minnesoty výrazne prispel Alex Caruso, v drese Chicaga trafil sedem trojok a okrem 21 bodov veľmi dobre bránil Anthonyho Edwardsa. Hviezda Timberwolves síce zaknihovala 22 bodov, ale potrebovala na to 20 striel a stratila až šesť lôpt. "Je úžasné mať takéhoto spoluhráča. Dnes nás ťahal na oboch koncoch ihriska," pochválil Carusa DeMar DeRozan, ktorý zaznamenal 27 bodov.

Ďalšie výsledky:

Denver - Cleveland  130:101

Brooklyn - LA Lakers 104:116 

Toronto - Philadelphia 120:135 

Washington - Miami  107:119 

Minnesota - Chicago 101:109 

Sacramento - Utah 127:106