Atlanta po sérii štyroch prehier podľahla Milwaukee, Bucks ťahal Antetokounmpo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlanta po sérii štyroch prehier podľahla Milwaukee, Bucks ťahal Antetokounmpo
Milwaukee potvrdilo rolu favorita.
Milwaukee potvrdilo rolu favorita.AFP
Po sérii štyroch víťazstiev basketbalisti Atlanty v NBA podľahli Milwaukee. Čech Vít Krejčí (23) odohral vyše 32 minút a zaznamenal osem bodov, dva doskoky a asistenciu. Najlepším hráčom Hawks bol srbský strelec Bogdan Bogdanovič (31), ktorý si pripísal 38 bodov vrátane piatich trojok a 10 doskokov.

Atlanta - Milwaukee 113:122

Krejčí premenil tri z piatich striel vrátane dvoch zo štyroch trojok. Päť bodov dal hneď v úvodnej štvrtine, tri pridal v záverečnej časti. Tentokrát mal na konte aj deväť mínusových bodov, čo je jeho vyrovnané najhoršie číslo za posledných 10 stretnutí Atlanty.

Dejounte Murray štyri dni po kariérnom maxime 44 bodov ich tentokrát nazbieral 20 a pridal aj 12 asistencií a osem doskokov. Domáci s favoritom prehrávali až o 21 bodov, ale napokon druhému najlepšiemu tímu Východnej konferencii podľahli o deväť.

Víťazný tím pri absencii rozohrávača Damiana Lillarda potiahol Giannis Antetokounmpo, ktorý nazbieral 36 bodov, 16 doskokov a osem asistencií. "Berieme ho trochu ako samozrejmosť. Dnes to od neho bola čistá práca," pochválil grécku hviezdu tréner hostí Doc Rivers.

Tímu Hawks, ktorý je vo Východnej konferencii na 10. mieste s päťzápasovým náskokom na Brooklyn, okrem Saddiqa Beya a Traea Younga opäť chýbali aj Jalen Johnson a Onyeka Okongwu. Atlanta má osem duelov pred koncom základnej časti veľkú šancu dostať sa minimálne do predkola play-off.

Ďalšie zápasy

Líder súťaže z Bostonu, ktorý v týždni dvakrát prehral s Atlantou, zvíťazil 104:92 v New Orleans. Jayson Tatum prispel 23 bodmi a Kristaps Porzingis ich pridal 19 a aj 10 doskokov. Pelicans viedli po prvej časti o deväť bodov, ale tretiu štvrtinu rozhodol Boston, ktorý dominoval 24:11.

New Orleans nepomohlo ani 25 bodov Ziona Williamsona, ktorý minul polovicu zo svojich 14 trestných hodov. Orlando zdolalo Memphis 118:88, keď po úvodnej štvrtine viedlo 33:13 a malo až 43-bodový náskok.