Favoriti z východu nečakane padli, Atlanta uštedrila Bostonu druhú prehru za tri dni

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Favoriti z východu nečakane padli, Atlanta uštedrila Bostonu druhú prehru za tri dni
Hrdinom Atlanty sa v predĺžení stal Dejounte Murray.
Hrdinom Atlanty sa v predĺžení stal Dejounte Murray.AFP
Basketbalisti Atlanty Hawks vyhrali v zámorskej NBA nad lídrom súťaže Bostonom druhýkrát v priebehu troch dní. V noci na piatok sa tešili z triumfu 123:122, keď v poslednej sekunde predĺženia premenil svoj pokus Dejounte Murray (27).

Atlanta - Boston 123:122 pp

Murray zaznamenal všetkých 11 bodov svojho tímu v extra čase a celkovo si 44 bodmi vytvoril nové kariérové maximum. Jeho tím tak stále živí šancu na postup do play-in, vo Východnej konferencii mu patrí 10. priečka. Celtics už majú pred vyraďovačkou istotu najvyššie nasadeného tímu z východu.

"Je to najlepší tím NBA a my sme s nimi dokázali držať krok. Chcem byť súčasť takýchto skvelých zápasov," vyhlásil Murray pre zámorské médiá. Atlanta vyhrala štvrté stretnutie za sebou.

Bostonu nestačilo ani 31 bodov a 13 doskokov od Jaysona Tatuma. Na strane domácich zaknihoval dva body, tri doskoky a jednu asistenciu Čech Vít Krejčí, ktorý na palubovke strávil 35:12 minúty.

New Orleans - Milwaukee 107:100

Hráči New Orleans si doma poradili s Milwaukee, pod čo sa 28 bodmi podpísal Zion Williamson, jeho spoluhráč CJ McCollum pridal 25. Litovčan Jonas Valančiunas si pripísal svoje 32. double-double v sezóne so 17 bodmi a 10 doskokmi.

"Bol to odvážny výkon a cenné víťazstvo. Hrali sme dôrazne v defenzíve od začiatku až do konca," tešil sa kouč domácich Willie Green. Dvojnásobný MVP súťaže Giannis Antetokunmpo sa v drese hostí blysol 35 bodmi a 14 doskokmi.