Atlanta prehrávala už o 30 bodov, ale súboj s lídrom NBA otočila aj vďaka výkonu Krejčího

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlanta prehrávala už o 30 bodov, ale súboj s lídrom NBA otočila aj vďaka výkonu Krejčího
Krejčí zaznamenal proti Bostonu 16 bodov.
Krejčí zaznamenal proti Bostonu 16 bodov.Profimedia
Atlanta prehrávala v druhej štvrtine s lídrom Východnej konferencie NBA Bostonom 38:68, ale napokon strhla víťazstvo na svoju stranu po výsledku 120:118. Stala sa deviatym tímom v histórii, ktorý dokázal otočiť zápas vo svoj prospech, keď prehrával o 30 bodov. Jediný český zástupca v súťaži Vít Krejčí (23) k tomu prispel najproduktívnejším výkonom v drese Hawks. Proti Celtics zaznamenal 16 bodov, šesť doskokov a dve asistencie. Houston v snahe vybojovať si miestenku do play-off vyhral deviaty zápas v rade, tentoraz 110:92 nad Portlandom.

Atlanta - Boston 120:118

Krejčí odohral za Hawks desiaty zápas v rade a trénerovi Quinovi Snyderovi sa za dôveru odvďačil 16 bodmi. Toľko bodov v jednom zápase zaznamenal v NBA doteraz iba raz - ešte dva roky dozadu v apríli vo farbách Oklahoma City na úkor LA Clippers pri prehre 88:138. Viac bodov vo svojej kariére zaznamenal len v nižšej G-League, kde pred mesiacom nastrieľal 17 bodov, a potom v reprezentácii, kde vlani v lete nastrieľal Estónsku 20 bodov.

V pondelok zažiaril najmä v tretej štvrtine, v ktorej ťahal šnúru 12:0 a potom sám zaznamenal osem bodov v rade. Atlanta sa v druhej štvrtine odrazila od straty až 30 bodov. Boston, ktorému chýbal iba rozohrávač Jrue Holiday, nepripomínal najlepší tím súťaže. Atlanta to využila - desať sekúnd pred koncom sa presadil trojkou De'Andre Hunter, ktorý tak rozhodol o víťazovi.

"Nikdy sa nevzdávame. Súper trafil na začiatku niekoľko ťažkých striel, ale vraveli sme si, že musíme pokračovať vo svojej hre a veriť si. Potom nám začali padať strely a zrazu sme cítili, že čokoľvek urobíme, vyjde to. V tretej štvrtine som sa cítil výborne a spoluhráči ma nachádzali vo voľných pozíciách. Súper viedol už o 30 bodov a vyzeralo to, že je hotovo. My sme však našli spôsob, ako to zvrátiť. Je to pre nás veľké víťazstvo," uviedol Krejčí.

Český basketbalista prispel k víťazstvu aj obranou hviezdy Jaysona Tatuma, ktorý bol vo výbornej forme, keď zaznamenal 37 bodov. Krejčí sa ho potom rozhodol brániť sám, aby ho pomohol spomaliť.

"Chcel som mu to sťažiť. Je to skvelý hráč, ale chcel som pomôcť tímu v obrane. Viem, že som na ihrisku hlavne pre obranu a nie pre útok. A som rád, že mi tréner veril a nechal ma brániť takého skvelého hráča, akým je Tatum. To pre mňa veľa znamená," pokračoval Krejčí.

Kariéru rodáka zo Strakoníc brzdili zranenia, ale počas celej sezóny bol vo veľmi dobrej forme a teraz využíva absencie v zostave Hawks, aby ukázal svoj potenciál.

"Užívam si každú sekundu na ihrisku. Nabrali sme teraz sebavedomie. Neriešime, kto nám v tíme chýba, každý z nás sa snaží predviesť maximum. A až sa všetci uzdravia, budeme ešte lepší," uzavrel Čech.

Houston - Portland 110:92

Houston dosiahol už deviate víťazstvo v rade, keď zdolal Portland 110:92 a posunul sa na desiate miesto v Západnej konferencii, na ktorom je spoločne s Golden State.

Denver - Memphis 128:103

Obhajca titulu Denver zvíťazil nad Memphisom a ujal sa vedenia v tabuľke Západnej konferencie. Nikola Jokič prispel 29 bodmi, 11 doskokmi a ôsmimi asistenciami.

Ďalšie výsledky:

Cleveland - Charlotte 115:92

New York - Detroit 124:99

Toronto - Brooklyn 88:96

Chicago - Washington 105:107

San Antonio - Phoenix 104:102

Utah - Dallas 105:115

Sacramento - Philadelphia 108:96

LA Clippers - Indiana 116:133