Ďalšie české body pri víťazstve Atlanty, Houston tesne zaostal za rekordom NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie české body pri víťazstve Atlanty, Houston tesne zaostal za rekordom NBA
Krejčí opäť dostal priestor v drese Atlanty.
Krejčí opäť dostal priestor v drese Atlanty.Profimedia
Atlanta v NBA zvíťazila nad tímom Charlotte, deviatimi bodmi k tomu prispel aj český basketbalista Vít Krejčí (23). Víťazstvo oslavoval aj Denver, ktorý bez svojich hviezd Nikolu Jokiča (29) a Jamala Murrayho (27) zdolal Portland. Líder súťaže Boston pokoril Chicago napriek tomu, že mu chýbali traja hráči základnej zostavy.

Atlanta - Charlotte 132:91

Krejčí znovu patril k najvyťaženejším hráčom Atlanty, zapísal si tri trojky, štyri asistencie i doskoky. Prispel tak k tomu, že Hawks premenili 20 trojok a od druhej štvrtiny si budovali náskok až na konečný rozdiel 41 bodov. Zatiaľ čo prvé dve trojky vyslal Čech po prihrávke, pri poslednej sa uvoľnil úkrokom vzad.

Hlavným ťahúňom domáceho celku bol rozohrávač Dejounte Murray, ktorý zaznamenal 28 bodov a trafil sedem trojkových pokusov. Opäť zastúpil absentujúcu oporu Traeho Younga. "Všetkým nám chýba Trae, ale keď máme ďalšieho rozohrávača, ako je Dejounte, tak si vieme poradiť. Ťahá našu ofenzívu," povedal autor 20 bodov Garrison Mathews. Atlanta má vo Východnej konferencii pred 11. Brooklynom v boji o play-off už päťbodový náskok.

Portland - Denver 111:114

Denveru chýbali proti Portlandu jeho hviezdy, o to tímovejší výkon však hostia predviedli - sedem hráčov malo dvojciferný počet bodov. Najviac zabrali Reggie Jackson s 23 a Aaron Gordon s 22 bodmi. Nuggets šli do koncovky stretnutia s desaťbodovým náskokom, to im aj napriek náporu domácich na výhru stačilo. Stále sa tak preťahujú s Oklahomou o prvé miesto v Západnej konferencii.

Chicago - Boston 113:124

Kádru Celtics chýbali proti Chicagu až tri opory - BrownHolidayPorzingis. Hostia však predviedli tímový výkon, ktorého ťahúňmi boli Jayson Tatum s 26 a Al Horford s 23 bodmi, ako aj Sam Hauser, ktorý trafil sedem z ôsmich trojkových pokusov. 

Boston premenil 21 trojok, pripísal si deviate víťazstvo za sebou a znova si upevnil vedenie v súťaži. "Jednoducho chceme viac. Nie je súčasťou našej mentality, že by sme základnú časť len tak dohrali, túžime víťaziť," vysvetlil spomínaný Hauser.

Houston - Utah 147:119

Už ôsmu výhru v rade si pripísal Houston, ktorý zdolal Utah a na desiate Golden State stráca jediný triumf. Má tak šancu postúpiť do predkola na úkor najúspešnejšieho tímu poslednej dekády. Pomáha mu k tomu Jalen Green, ktorý si v sobotu pripísal 41 bodov vrátane siedmich trojok. 

Jeho spoluhráč Fred VanVleet premenil dokonca 10 trojok a dostal sa na 34 bodov. Rockets nastrieľali neuveriteľných 27 trojok so skvelou úspešnosťou 55 percent. Viac v tejto sezóne žiadny tím nedal a Houston zaostal len dve trojky za rekordom NBA, ktorý od roku 2020 drží Milwaukee.

Ďalšie výsledky:

Orlando - Sacramento 107:109

San Antonio - Phoenix 106:131

Washington - Toronto 112:109