Durant má na konte už dvetisíc trojok, Houston s najdlhšou sériou výhier od roku 2021

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Durant má na konte už dvetisíc trojok, Houston s najdlhšou sériou výhier od roku 2021
Durnat pokoril úctyhodnú hranicu.
Durnat pokoril úctyhodnú hranicu.Profimedia
Atlanta v NBA padla na palubovke Phoenixu. Hawks si aj napriek porážke stále držia desiatu priečku v tabuľke Východnej konferencie o štyri výhry pred Brooklynom. Obhajcovi titulu pomohol k výhre nad Knicks ťahúň tímu Nikola Jokič (29).

Phoenix - Atlanta 128:115

Vít Krejčí nastrieľal deväť bodov. Český basketbalista odohral takmer 38 minút, najviac v sezóne. Premenil štyri strely, k tomu pridal aj štyri asistencie. Takisto trafil svoju prvú trojku. V tretej štvrtine oklamal svojou finesou a falošnou prihrávkou za chrbát pivota Jusufa Nurkiča a dopravil loptu do koša. Vzápätí znížil na 74:76. Atlanta po jeho prihrávke dokonca išla do vedenia, lenže potom Krejčí striedal a Hawks nabrali dvojciferné manko.

Phoenix si dokázal postrážiť víťazstvo aj vďaka 30 bodom Devina Bookera. Domáci Kevin Durant prekonal ďalší míľnik v kariére. Ôsmy najlepší strelec histórie NBA trafil 2000 trojok. Je šestnástym hráčom, ktorému sa to podarilo.

Denver - NY Knicks 113:100

Nuggets na domácej palubovke vyhrali nad Knicks a v boji o prvé miesto v Západnej konferencii zostávajú v tesnom kontakte s Oklahomou City. Nikola Jokič dosiahol triple double, keď prispel 30 bodmi, 14 doskokmi a 11 asistenciami. Michael Porter pridal 31 bodov.

Houston - Chicago 127:117

Houston vyhral nad Chicagom a dosiahol siedme víťazstvo za sebou, čo je najdlhšia víťazná séria Rockets od roku 2021. Vrátil sa do boja o play-off, za desiatym Golden State zaostáva len o dve víťazstvá. Jalen Green prispel k víťazstvu 26 bodmi.

"Je skvelé, že sme späť a zase hráme dobrý basketbal. Teraz treba uťahovať skrutky, pokračovať v takých výkonoch každý zápas a veriť, že to vyjde," povedal tréner hostí Ime Udoka.

Ďalšie výsledky:

Orlando - New Orleans 121:106,

Washington - Sacramento 109:102

Milwaukee - Brooklyn 115:108

Dallas - Utah 113:97