Lakers po dvojitej dráme získali skalp Milwaukee, Dallas rozdrvil domáce Sacramento

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lakers po dvojitej dráme získali skalp Milwaukee, Dallas rozdrvil domáce Sacramento
Davis a Antetokounmpo patria k lídrom svojich tímov.
Davis a Antetokounmpo patria k lídrom svojich tímov.Profimedia
Los Angeles Lakers aj bez hviezdneho LeBrona Jamesa získali po obrovskej bitke skalp druhého tímu Východnej konferencie Milwaukee. V utorkovom dueli prehrávali až o 19 bodov, ale nakoniec domácich Bucks zdolali po druhom predĺžení.

Milwaukee - LA Lakers 124:128 pp

V Milwaukee žiarili predovšetkým Anthony Davis (34 bodov a 23 doskokov) a Austin Reaves, ktorý zaznamenal triple double za 29 bodov, 14 doskokov a 10 asistencií. To isté však v tíme súpera dokázal Giannis Antetokounmpo s 29 bodmi, 21 doskokmi a 11 finálnymi prihrávkami.

"Bolo to jedno z tých stretnutí, keď buď zápas môžete viac-menej vzdať a sústrediť sa na ďalší, alebo do toho dáte 110 percent a skúsite nájsť spôsob, ako sa doňho vrátiť. Práve to sme urobili," povedal Reaves, ktorý 38,6 sekundy pred koncom druhého predĺženia za stavu 121:121 trafil kľúčovú trojku.

Lakers pritom mohli rozhodnúť už v závere riadneho hracieho času, ale Reaves v časovej tiesni minul ťažkú strelu. V prvom predĺžení mal posledný pokus domáci Damian Lillard, ale Davis ho zblokoval. D'Angelo Russell, ktorý pridal aj 12 asistencií a sedem doskokov, zaznamenal 29 bodov Lakers, ktorí si štvrtým víťazstvom v rade upevnili deviate miesto západu. 

"Musíme sa na zápas pozrieť ešte raz a poučiť sa z neho. Prečo sme neboli schopní ubrániť, prečo sa lopta nepohybovala, ako mala, prečo sme prehrali a prečo všetky lopty 50 na 50 vybojoval súper," uviedol Antetokounmpo, ktorý zaznamenal deviate triple double v sezóne. S 21 doskokmi si vytvoril sezónne maximum.

Sacramento - Dallas 96:132

Dallas vyhral dôležitý stret konkurentov v boji o priamy postup do play-off v hale Sacramenta. Oba tímy vstupovali do merania síl s bilanciou 42:29 a Mavericks sa po piatej výhre v rade osamostatnili na šiestom mieste Západnej konferencie. Kings po debakli klesli na ôsmu pozíciu znamenajúcu účasť v predkole.

Líder hostí Luka Dončič si pripísal 28 bodov, 11 doskokov a osem asistencií, Mavericks trafili 22 trojok. De'Aaron Fox bol s 18 bodmi najlepším strelcom hostiteľa.

New Orleans - Oklahoma 112:119

Druhý tím západu z Oklahomy zvíťazil v hale piateho New Orleans a priblížil sa k vedúcemu Denveru na rozdiel jediného víťazstva. Thunder viedli Jalen Williams s 26 bodmi, Josh Giddey s 25 a Shai Gilgeous-Alexander s 24. V domácom drese sa 29 bodmi a 10 asistenciami prezentoval Zion Williamson.

Miami - Golden State 92:113

Golden State zvíťazilo v Miami v súboji tímov, ktoré si vo svojich konferenciách držia miestenku do play-off. Warriors ťahal Klay Thompson s 28 bodmi, domáci hrali bez chorého Jimmyho Butlera a ich lídrom bol pivot Bam Adebayo s 24 bodmi. Hostia tak svojmu protivníkovi oplatili decembrovú prehru z vlastnej palubovky.