Krejčí sa opäť prezentoval solídnym výkonom, Green aj Oubre v roztržke s rozhodcami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčí sa opäť prezentoval solídnym výkonom, Green aj Oubre v roztržke s rozhodcami
Krejčí odohral ďalší dobrý zápas v NBA.
Krejčí odohral ďalší dobrý zápas v NBA.Profimedia
Basketbalisti Atlanty zvíťazili doma nad Portlandom aj vďaka príspevku Víta Krejčího (23). Český reprezentant znova patril k najvyťaženejším hráčom tímu a nazbieral sedem bodov, štyri doskoky, tri asistencie a dva bloky. Hawks tak uhájili náskok piatich výhier na 10. mieste tabuľky.

Atlanta - Portland 120:106

Krejčí tentokrát nemal také šťastie pri streľbe za tri body, lopty sa odrážali od obruče a len jeden z piatich pokusov bol úspešný. K tomu ale pridal jednu peknú individuálnu akciu, keď sa pod košom efektne uvoľnil, tiež aj kôš po rýchlom brejku. Takisto pripravil i tri otvorené pozície pre spoluhráčov, ktorí z toho vyťažili trojky. Ukázal aj svoju dobrú obranu a dvoma blokmi zastavil protihráča. Žiaril ale hlavne jeho kolega Dejounte Murray, ktorý zaznamenal 30 bodov.

Atlanta potrebovala vyhrať, keďže jej prenasledovateľ z 11. pozície Brooklyn vyhral vo Washingtone 122:119 po predĺžení. Cam Thomas k tomu prispel 38 bodmi. Nets však chýba do konca len deväť zápasov, v ktorých by museli uhrať o päť výhier viac ako Atlanta, aby sa dotiahli na desiatu priečku. Všetko tak nasvedčuje tomu, že Hawks sa v predkole stretnú s Chicagom v boji o šancu na play-off.

O túto možnosť stále bojuje aj Houston, ktorý prekvapivo vyhral na ihrisku Oklahomy 132:126 po predĺžení a pripísal si už 10. výhru za sebou. Na 11. mieste Západnej konferencie však stále stráca jednu výhru na desiate Golden State, pretože Warriors tiež vyhrali 101:93 nad Orlandom, hoci už v prvej štvrtine prišli o vylúčeného Draymonda Greena za roztržku s rozhodcami.

Philadelphia - LA Clippers 107:108

Trest hrozí aj Kellymu Oubremu z Philadelphie, ktorý po dramatickom závere duelu s Clippers a prehre 107:108 vulgárne urážal rozhodcov. Nepáčilo sa mu, že jeho zrážku s Paulom Georgeom pri pokuse o poslednú akciu nevyhodnotili ako faul. Dôrazne protestoval aj tréner Nick Nurse. Rozhodcovia následne pri spätnom hodnotení zápasu usúdili, že faul sa mal pískať. Hrdinom súboja sa stal Kawhi Leonard, ktorý v závere zabezpečil hosťom víťazstvo dvoma košmi s faulami. Sixers zostali po prehre na ôsmom mieste Východnej konferencie.

"Videl som niekoľko záberov a bol tam jasný kontakt. Prinajmenšom rovnaký, aký bol na druhej strane posúdený ako faul," povedal tréner Nurse. "Pri posudzovaní na ihrisku sme mali dojem, že obranca skákal vertikálne hore. Spätne sme si ale vyhodnotili, že jeho pohyb bol mierne doľava, preto sme mali pískať faul," pripustil pred médiami rozhodca Kevin Scott.

Denver - Phoenix 97:104

Oklahoma City si prehrou s Houstonom komplikuje vyrovnaný boj o prvé miesto v Západnej konferencii. Zaváhal ale aj aktuálne prvý Denver, ktorý doma podľahol Phoenixu aj vďaka 30 bodom Kevina Duranta. Nuggets majú náskok jedného víťazstva, ale aj o jeden zápas viac ako Oklahoma a Minnesota, ktorá sa priblížila víťazstvom 106:91 nad Detroitom.

Oklahoma City - Houston 126:132p

Domáci káder mohol vyhrať aj napriek tomu, že mu chýbal tretí najlepší strelec Shai Gilgeous-Alexander. Minútu a pol pred koncom viedli hostitelia o päť bodov, ale Houston dokázal sériou 8:0 otočiť skóre a trojkou musel Jalen Williams zachraňovať istotu predĺženia. V ňom však boli lepší Rockets.

Memphis - LA Lakers 124:136

LeBron James sa vrátil do zostavy Lakers a pomohol im k víťazstvu nad Memphisom triple double výkonom za 23 bodov, 14 doskokov a 12 asistencií. Hosťom chýbal Anthony Davis, ktorý bol po náročnom včerajšom zápase mimo hry. Zažiaril Rui Hačimura, ktorý vďaka siedmim trojkám zaknihoval 32 bodov.

Ďalšie výsledky:

Charlotte - Cleveland 118:111

Toronto - New York 101:145

Orlando - Golden State 93:101

Washington - Brooklyn 119:122 pp

Chicago - Indiana 125:99

Minnesota - Detroit 106:91

Utah - San Antonio 111:118