Atlanta s Krejčím nestačila na obhajcu titulu, Lakers rozhodli o výhre šnúrou 19 bodov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlanta s Krejčím nestačila na obhajcu titulu, Lakers rozhodli o výhre šnúrou 19 bodov
Krejčí si pripísal ďalšie minúty v NBA.
Krejčí si pripísal ďalšie minúty v NBA.Profimedia
Basketbalisti Atlanty prehrali na ihrisku obhajcov titulu z Denveru. Český reprezentant Vít Krejčí (23) odohral za Hawks 25 minút a stihol tri body, päť doskokov a dve asistencie. Denver sa osamostatnil na čele Západnej konferencie a má náskok jednej výhry na Minnesotu a dvoch na Oklahomu.

Denver - Atlanta 142:110

Domáci s kľúčovým rozohrávačom Jamalom Murraym nedali Atlante najmenšiu šancu. Od začiatku diktovali tempo hry a postupne zvyšovali skóre až na konečný rozdiel 32 bodov. Nikola Jokič opäť zaznamenal triple double s 19 bodmi, 14 doskokmi a 11 asistenciami. Murray si pripísal 16 bodov.

O hlavný rozdiel v zápase sa postarala lavička Denveru, ktorá prestrieľala náhradníkov hostí 58:24. Tímu Hawks nepomohol ani Krejčí, ktorý premenil v druhej štvrtine ťažkú trojku cez obrancu, ale to už súper viedol dvojciferným rozdielom. Následne bol po útočnom doskoku pod košom zblokovaný a ďalšiu trojku po finte nepremenil.

"V útoku sme hrali celkom dobre. Mohli sme zo začiatku premeniť viac striel, ale v ofenzíve nebol problém. V obrane sme súperovi dovolili koše z protiútokov a potom je to ťažké, keď sa musíte sústrediť na Jokiča," povedal tréner Atlanty Quin Snyder.

Atlanta má už isté predkolo play-off, v ktorom sa stretne s Chicagom. V posledných štyroch zápasoch základnej časti by ale potrebovala vyhrať o dva duely viac ako Bulls, aby sa dostala v tabuľke pred nich a predkolo hrala doma, čo by jej dalo väčšiu šancu na postup.

LA Lakers - Cleveland 116:97

Lakers uspeli nad Clevelandom a pripísali si štvrté víťazstvo za sebou. Z ôsmej pozície v Západnej konferencii tak stále držia šancu na priamy postup do play-off, na šiesty Phoenix strácajú jedinú výhru. Cleveland nevyužil možnosť dotiahnuť sa na druhý tím východu Milwaukee.

Domáci, ktorí zápas rozhodli šnúrou 19:0 v tretej štvrtine, sa mohli oprieť o svoje hlavné hviezdy. D'Angelo Russell trafil šesť trojok a zaznamenal 28 bodov. LeBron James pridal 24 bodov a 12 asistencií a Anthony Davis mal 22 bodov, 13 doskokov a štyri asistencie. Líder Clevelandu Donovan Mitchell tentoraz zaznamenal len 10 bodov.

"Vyhrali sme už deviaty z posledných desiatich zápasov, napriek tomu nás to v tabuľke skoro nikam neposunulo. Len to ukazuje, aká je Západná konferencia vyrovnaná a ťažká. Veríme si, nech už pôjdeme do play-off z akejkoľvek pozície," povedal Davis.

Ďalšie výsledky:

Brooklyn - Detroit 113:103

Memphis - Philadelphia 96:116