Boj o druhé miesto Západnej konferencie vyhrala Oklahoma, Dallas ťahal 41-bodový Dončič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boj o druhé miesto Západnej konferencie vyhrala Oklahoma, Dallas ťahal 41-bodový Dončič

Clippers nestačili na basketbalistov Oklahomy.
Clippers nestačili na basketbalistov Oklahomy.Profimedia
Oklahoma City si po prestávke na Zápas hviezd pripísala dôležité víťazstvo, doma zdolala Los Angeles Clippers. V tabuľke Západnej konferencie NBA si tak udržala druhé miesto a je jedinú výhru za vedúcou Minnesotou. Clippers z tretej priečky strácajú tri víťazstvá. Na východe si Boston upevnil vedenie svojou výhrou v Chicagu, naopak druhý Cleveland doma prekvapivo prehral s Orlandom.

Oklahoma - LA Clippers 129:107

Oklahoma rozhodla zápas s Clippers v druhom polčase. Po vyrovnanej úvodnej polovici vyhrala tretiu štvrtinu o 12 bodov a postupne si vybudovala 22-bodový náskok. Shai Alexander-Gilgeous prispel 31 bodmi. Thunder si pomohli 55-percentnou úspešnosťou streľby, 17 trojkami a tiež 12 zblokovanými strelami.

"Nastúpili sme do zápasu s výborným nasadením, to sme udržali po celých 48 minút. Boli menšie výpadky, ktoré sme ale vždy rýchlo napravili," pochvaľoval si domáci tréner Mark Daigneault. "Mali sme veľa možností skórovať, ale volili sme zlé riešenia a buď sme stratili loptu, alebo sa nechali zblokovať," povedal kouč hostí Tyronn Lue.

Cleveland - Orlando 109:116

Cleveland bez svojej najväčšej hviezdy Donovana Mitchella neodohral proti Orlandu zlý duel a strieľal s dobrou úspešnosťou, ale doplatil na 17 strát a na to, že súperovi dovolil o 14 striel viac, ako mal on sám. Tím Magic to potrestal veľmi dobrým kolektívnym výkonom, protivníkovi pripravil len druhú prehru z posledných 12 zápasov a vyrovnal vzájomnú bilanciu v sezóne na 2:2.

Chicago - Boston 112:129

S výnimkou druhej štvrtiny Boston kontroloval zápas s Chicagom, trafil 23 trojok a pokojne si dokráčal po siedme víťazstvo v rade, čo je pre Celtics najdlhšia séria v sezóne. Derrick White zaznamenal 28 bodov, Jayson Tatum 25 a Jaylen Brown po 21.

Dallas - Phoenix 123:113

Dallas uspel aj v siedmom súboji po sebe, keď v priamej bitke o šieste miesto Západnej konferencie zdolal Phoenix. Domáci Luka Dončič predviedol ďalší skvelý výkon - 41 bodov, 9 doskokov a 11 asistencií. Kyrie Irving mu pomohol 29 bodmi. Phoenixu tak nestačilo ani 35 bodov Devina Bookera.

Denver - Washington 130:110

Washington prehral s obhajcom titulu Denverom deviatykrát v rade. Nuggets viedol Nikola Jokič, ktorý zaznamenal 21 bodov, 19 doskokov a 15 asistencií. Okrem toho premenil všetkých 10 svojich streleckých pokusov.

Sacramento - San Antonio 127:122

Triple double si pripísal Domantas Sabonis, ktorý 22 bodmi, 11 doskokmi a 11 asistenciami pomohol Sacramentu k víťazstvu nad San Antoniom. Štyria hráči Kings mali viac ako 20 bodov vrátane Sabonisa, Kevina Huertera, De'Arona Foxa a Malika Monka.

Golden State - LA Lakers 128:110

Warriors zaznamenali dôležité víťazstvo v boji o play-off, keď doma zdolali LA Lakers. O jeden triumf sa dostali pred jedenásty Utah, ale majú štyri zápasy k dobru. Stephen Curry prispel k úspechu šiestimi trojkami a 32 bodmi. Lakers hrali bez mierne zraneného LeBrona Jamesa. Anthony Davis zapísal 27 bodov a 15 doskokov.

Ďalšie výsledky:

Indiana - Detroit 129:115

Philadelphia - NY Knicks 96:110

Toronto - Brooklyn 121:93

New Orleans - Houston 127:105

Utah - Charlotte 107:115