Boston porazil Dallas napriek triple-double Dončiča, líder západu prehral po predĺžení

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Boston porazil Dallas napriek triple-double Dončiča, líder západu prehral po predĺžení
Poraziť Boston na jeho palubovke je prakticky nemožné.
Poraziť Boston na jeho palubovke je prakticky nemožné.Profimedia
Basketbalisti vedúceho tímu NBA Bostonu natiahli víťaznú sériu na desať duelov, keď v noci na sobotu zdolali hráčov Dallasu presvedčivo 138:110. Triumf Celtics režíroval Jayson Tatum (25) s 32 bodmi, Mavericks nestačil ani výborný výkon Luku Dončiča (25), ktorý zaznamenal triple-double za 37 bodov, 12 doskokov a 11 asistencií.

Boston - Dallas 138:110

Boston ukázal silu svojho kolektívu, v jeho drese sa sedem hráčov vrátane kompletnej základnej päťky ocitlo v dvojciferných číslach. Hráči Celtics navyše premenili 21 striel spoza oblúka.

"Máme skrátka dobré mužstvo. Každý večer navyše z našej strany vyzerá inak. Vytvárame si dobré návyky a všetko nám funguje," pochvaľoval si podľa AFP Tatum, ktorý aspoň 30 bodov nazbieral v sezóne 22. raz.

Dončič si tri trojciferné ukazovatele pripísal dvanástykrát v ročníku a v druhom prípade za sebou. Na palubovke Bostonu sa stal navyše prvým hráčom s aspoň 30-bodovým triple-doublom od decembra 2016, keď to ešte v drese Oklahomy City dokázal Russell Westbrook. K úspechu to však neviedlo.

"Proti tomuto súperovi nemôžete mať nepodarené útoky a kolapsy v obrane. Potrestá vás za to presnou streľbou z diaľky, presne to sa stalo," našiel príčinu nezdaru kouč Dallasu Jason Kidd.

Minnesota - Sacramento 120:124 pp

Líder Západnej konferencie z Minnesoty podľahol doma Sacramentu po predĺžení. Hrdinom Kings sa stal Malik Monk, ktorý dal z pozície náhradníka 39 bodov, z toho 35 po prestávke. Hostia duel na horúcej pôde v Minnesote zvládli, hoci im chýbal prvý rozohrávač De’Aaron Fox pre problémy s kolenom. 

"Potrebovali sme niekoho, kto vystúpi z radu a Malik to dokázal. Dobré tímy zväčša majú dvoch alebo troch takýchto hráčov," pochvaľoval si tréner Sacramenta Mike Brown. Timberwolves mohla rozhodiť absencia lídra Anthonyho Edwardsa v koncovke, ktorý po prestávke nenastúpil oficiálne z osobných dôvodov.

Toronto - Golden State 105:120

Golden State Warriors si pripísali ôsmy triumf na palubovke súperov za sebou, keď uspeli v Toronte. Stále však potrebujú dostať pod seba troch súperov, aby sa dostali medzi šestku, ktorá má isté play-off. Raptors začína unikať možnosť hrať vo vyraďovačke, patrí im 12. priečka o štyri a pol zápasu za desiatou Atlantou.

Ďalšie zápasy:

Detroit - Cleveland 100:110

Philadelphia - Charlotte 121:114

Memphis - Portland 92:122

New Orleans - Indiana 129:102

Chicago - Milwaukee 97:113

LA Clippers - Washington 140:115